Energiaturg.ee portaalis 79 elektripaketi versiooni

Tarbijakeskset elektripakettide võrdlusportaali Energiaturg.ee on ühe kuu jooksul külastanud üle 120 000 kasutaja. Kokku on elektrimüüjad avalikustanud 79 erinevat paketiversiooni.

Keskmiselt võtab eratarbijate erinevate pakettide võrdlus tarbijatel aega 4-5 minutit. Portaali tegevjuht Moonika Kukke ütles, et Energiaturg.ee annab tarbijatele nõu nii eesti kui ka vene keeles ning esimese kuuga jõuti vastata 470le tarbijatelt laekunud  küsimustele.

Energiaturg.ee on aktiivne ka veebiportaalist väljaspool – oktoobris-novembris on avalikke esinemisi üle Eesti 15 ringis, mille käigus arutatakse koos tarbijatega, kuidas pakette võrrelda ja millele tähelepanu pöörata.

Portaali avamisel olid võrdluses kahe müüja paketid, kuid praegu kajastab Energiaturg.ee kuue elektrimüüja (220 Energia, Eesti Energia, Eesti Gaas, Elektrum, Imatra Elekter, VKG Elektrivõrgud) hinnapakkumisi. Võrreldakse nii tähtajalisi fikseeritud hinnaga pakette kui ka tähtajatuid muutuvhinnaga pakette.

Hindade osas on konkurentsi tõttu alanenud mitmel korral müüjate börsipakettide marginaalid. Fikseeritud hinnapakettidele avaldas mõju Tarbijakaitseameti ja Justiitsministeeriumi seisukoht tähtajaliste lepingute korralisel ülesütlemisel kodutarbijatelt leppetrahvi nõudmise ebaseaduslikkuse osas. Kui 220 Energia ja Elektrum kaotasid seepeale eraisikutele leppetrahvid, kuid hindu ei tõstnud, siis Eesti Energia tõstis fikseeritud pakettide hinda, mida ta aga eelmisel nädalal jälle langetas. Lisaks sellele avaldas riigiametite seisukoht leppetrahvi ebaseaduslikkuse osas mõju järgmiste turule tulnud müüjate hinnapakettide valikule, sest ei Eesti Gaas ega Imatra Elekter paku esialgu eratarbijatele fikseeritud hinnaga pakette. Oluline on lepingu sõlmijal tähele panna, kas konkreetne müüja kaotas leppetrahvid nii era- kui äritarbijatele mõlemale või üksnes kodutarbijatele, siin on müüjate praktika erinev.

 „Tarbijad on Energiaturg.ee hästi vastu võtnud ja löövad aktiivselt kaasa nii küsimuste esitamisel, elektrituru probleemide väljatoomisel kui ka heade nõuannete andmisel. Põhilised küsimused, mida tarbijad küsivad on: millest koosneb elektriarve, kuidas kujuneb börsihind konkreetse müüja ja tarbija jaoks, kes saab elektrimüüjat valida, mis saab siis, kui lepingut ei sõlmi, mis saab tänastest lepingutest, mitu arvet uuest aastast tarbija saab. Neile küsimustele leiab vastused ka Energiaturg.ee portaalist,“ märkis Kukke.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Valdkonna tööpakkumised

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

SOCAR Trading otsib PEARAAMATUPIDAJAID

Manpower OÜ

25. märts 2018

Uudised

Tööriistad