Lastetoetuste reformi eelnõu jõuab Riigikogusse

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on valitsuskoalitsioon jõudnud lastetoetusi tõstva reformi eelnõu koostamise viimasesse etappi. Eelnõu algatatakse Riigikogus sellel nädalal.

„Eelnõu eesmärk on tõsta lastetoetusi abivajavatel ja lasterikastel peredel. Lastetoetuste tõus puudutab umbes 70 000 last. Pered, kus need lapsed elavad, saavad täiendavat raha ja paraneb laste elukvaliteet ning võimalused arenguks. Seniseid peretoetusi kelleltki ära ei võeta ega vähendata,“ ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur. 

Lastetoetusi tõstetakse allpool suhtelist vaesuspiiri elavate lastega perede toetusi kahes etapis järgmiselt: alates 2015. aastast hakkab ühe lapsega pere saama lisaks juba praegu makstavatele peretoetustele toetust 19,18 eurot (alates 2013. aasta 1. juulist 9,59 eurot) ning kahe ja enama lapsega pere 38,36 eurot (alates 2013. aasta 1. juulist 19,18 eurot) pere kohta.

Alates 2015 tõstetakse kõigi kolme ja enama lapsega perede kolmanda ja enama lapse toetus seniselt 57,54 eurolt 95,9 euroni (alates 2013. aasta 1. juulist 76,72 eurot kuus).

Kolmikute ja suurema arvu mitmike sünni ühekordne sünnitoetus tõstetakse 1000 euro peale lapse kohta ehk kolmikute ühekordne sünnitoetus on eelnõu kohaselt 3000 eurot, nelikutel 4000 eurot jne.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad