Autor: Juuli Laanemets • 12. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad investeerisid 97 mln eurot KredExi kaasabil

Käesoleva aasta üheksa kuuga käendas KredEx 375 ettevõtte finantskohustusi summas 44  mln eurot, mis on ettevõtetel võimaldanud oma äritegevuse arendamiseks kaasata pankadest laene, liisingut ja pangagarantiisid summas 97 mln eurot.

Jaanuarist septembrini on KredExi poolt toetatud ettevõtete arv suurenenud 20% ja käenduste rahaline maht 21% võrreldes möödunud aasta sama perioodiga. Käesoleval aastal finantseeritud projektide tulemusena plaanivad ettevõtted luua 642 uut töökohta.

KredExi ettevõtlusdivisjoni juhi Lehar Küti sõnul on ettevõtete valmidus pankadest rahastamist kaasata kasvanud.

„Viimastel aastatel jõudsalt kasvanud ettevõtete käibenumbrid nõuavad investeeringuid nii põhi- kui ka käibevaradesse. Kuigi suurenenud käive ja kasumlikkus julgustab optimistlikumalt tulevikku vaatama, siis hiljuti kogetud majanduskriis ning murepilved eurotsooni kohal panevad ettevõtjaid laienemisplaane põhjalikult läbi mõtlema,“ lausus Kütt.

Alates 2001. aastast on KredEx käendanud 2456 ettevõtte finantskohustusi summas 341 mln eurot. Tänu KredExi toele on ettevõtted kaasanud pankadest rahastamist summas 689 mln eurot. Toetatud projektide tulemusena on loodud hinnanguliselt 9727 uut töökohta.

KredExi täiendav käendus on mõeldud jätkusuutlikele ja arenevatele ettevõtetele, kellel puudub pangalaenu saamiseks piisav tagatis või on liialt lühike krediidiajalugu. KredEx tagab kuni 75% Eestis tegutseva kommertspanga poolt väljastatava laenu, liisingu või pangagarantii jäägist.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700