10. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osale arvamuskonkursil, parimale 10 000 eurot

Kas teha finantsharidus ja programmeerimine selgeks juba põhikoolis või seada eesmärgiks igale eestlasele ettevõte?

“Mulle meeldivad eriti need mõtted, mis Eesti-taolises väikeriigis on võimalik lihtsamini ja kiiremini ellu viia kui suurriikides ning misläbi võiks meil konkurentsieelis tekkida,” ütles Premia juht Kuldar Leis. “Siin on kindlasti teemasid, mille tõstatamine on õigustatud ja mille käsitlemist tuleks jätkata või isegi praktikas rakendamist kaaluda,” nõustus ka endine rahandusminister Aivar Sõerd.

EMT, Tallinna Kaubamaja, Sampo Panga ja Äripäeva koostöös algas 1. juunil arvamuskonkurss Edukas Eesti, mille peaauhind on 10 000 eurot. Arvamuskonkursi eesmärk on julgustada argumenteeritult arutlema, kuidas tagada Eesti majandusedu, tõsta elatustaset ja suurendada heaolu. „Soovime üheskoos ärgitada laiapõhjalist arutelu Eestile olulistel teemadel,” põhjendas konkursi algatamist Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel. „Tõelised edusammud algavad alati headest mõtetest.”

Ideed võib väljendada mitmeti - nii ühe lausega kui ka pika äriplaanina. „Usume, et arvamusartikli vorm on just see õige ja paras hea idee esitlemiseks ja põhjendamiseks,” selgitas Mandel. Praeguse seisuga on avaldatud 16 ideed ning juba lähiajal on oodata uusi. Kokkuvõtted neist on loetavad siin: http://www.ap3.ee/edukas-eesti

Artiklite hindamisel ei ole piiranguid ei teema ega valdkonna suhtes. Tagab ju edu erinevate üksikute heade mõtete ja edusammude summa. Hinnatakse kolme kriteeriumi alusel. Esiteks arvamus, idee või välja pakutud lahendus: selle originaalsus, lihtsus, innovaatilisus ja teostatavus. Teiseks argumenteeritus: kui hästi ja põhjalikult on idee läbi mõeldud ning kuidas esitatud poolt- ja vastuargumendid. Kolmandaks on oluline teostus ja stiil, sõnakasutus ja ülesehitus, ilma milleta ei pääse hea arvamus mõjule.

 Arvamusartikli pikkus võib olla kuni 5000 tähemärki koos tühikutega. Motiveerimiseks on Äripäev, EMT, Tallinna Kaubamaja ja Sampo Pank välja pannud väärika auhinna. Võitja saab 10 000, teise koha omanik 3000 ja kolmas 2000 eurot. Artiklid avaldatakse jooksvalt nende laekumisel. Konkurss kestab 1. juunist 2012 1. märtsini 2013. Artiklid avaldatakse jooksvalt nende laekumisel. Oma arvamuse saab saata aadressil [email protected].

Autor: Juuli Laanemets, Harry Tuul

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700