Kas kindlustusselts on maksuhaldur?

Kui ettevõttes on piisavad rahavood, siis võiks kindlustada käibemaksuta, misläbi tuleks viiendiku võrra odavam hüvitis, rääkis advokaadibüroo LEXTAL vandeadvokaat Olavi-Jüri Luik Kindlustuse Aastakonverentsil.

Väikefirma puhul peab arvestama, et seda käibemaksu pole võtta kuskilt, kui vaja taastada eset. Poliisil võiks olla kirjas, et kindlustatud koos käibemaksuga ja hüvitatakse koos käibemaksuga, jagas Luik soovitusi.
 
Saksamaal ja Soomes ei ole kindlustusandja maksuhaldur, aga Eestis kipub transformeeruma millegiks muuks. Kindlustusvõtjat ei saa sundida käibemaksu tagasiküsimisele, rõhutas Luik.

Ei sobi variant, et hüvitist küsitakse käibemaksuga, aga hüvitist makstakse ilma käibemaksuta „Ei saa olla, et kindlustus on aluseti rikastumise allikas seltsile. See oleks ju pettus!” sõnas vandeadvokaat.
Tuleb silmas pidada siiski seda, et kui ilma käibemaksuta seda teha, siis on ka vahendustasud väiksemad, tõi Luik välja miinuspoole maaklerite jaoks.
Vastav tüüptingimus pole automaatselt tühine, toonitas Luik.

Kui aga liikluskindlustuse kahju puhul tekib situatsioon, kus selts hüvitab kannatanule ilma käibemaksuta hüvitise, millega autoremondikoja arve käibemaksu osa jääb katmata, siis selle osa saab kannatanu omakorda sisse nõuda liikluseõnnetuse süüdlaselt. Süüdlane aga peab seda vaidlust omakorda lahendama seltsiga, kes peaks vähemalt teoreetiliselt käibemaksu summa tagastama süüdlasele, rääkis Luik.

Osale arutelus

  • Kadri Järve, Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

Valdkonna tööpakkumised

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

Uudised

Tööriistad