Autor: Juuli Laanemets • 1. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kortermajade elanikud ja ühistujuhid saavad tasuta koolitust

Oktoobris korraldab Eesti Korteriühistute Liit (EKÜL) üle Eesti tasuta õpitubasid, et tõsta korteriühistujuhtide ja korteriühistute liikmete keskkonnateadlikkust ja jagada praktilist keskkonnaalast infot, millest korteriühistu juhil oma töös kasu on.

2. oktoobril oodatakse huvilisi õpituppa Narvas ning 4. oktoobril Viljandis. Õpituba toimub õhtusel ajal ja kestab orienteeruvalt 4 õppetundi. Infot koolituste kohta leiab Eesti Korteriühistute Liidu kodulehelt: SIIN. Keskkonnaalased õpitoad on juba toimunud Pärnus, Tartus ja Kuressaares,

"Korraldame üle üle Eesti viis keskkonnaalast õpituba, kuhu on oodatud kõik teemast huvitatud kortermajade elanikud. Õpitubasid toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus projekti "Keskkonnasõbralik korteriühistu" raames ja õpitubades osalemine on kõigile tasuta," rääkis Eesti Korteriühistute Liidu koolitusjuht Ave Uustal.

Õpitoa sissejuhatuses räägitake keskkonnateema tundmisest korteriühistu juhi töös, tutvustatakse Eesti Korteriühistute Liitu ning EKÜL senist tegevust keskkonnavaldkonnas. Kavas on ülevaade piirkonna keskkonnaküsimustest kohaliku keskkonnaspetsialisti ettekandes. Samuti kohaliku piirkonna tutvustus (veekogud ja nende seisund, põhjavesi, välisõhu seisund, looduskaitse alad/haljasalad, säästev areng jne), korteriühistut puudutavad valdkonnad ja nende täpsem lahtiseletamine, prügiveo korraldus, heakord ja haljastus, valgustus, koduloomad ja kodutud loomad KÜs ja KÜ territooriumil, ühistujuhtide küsimused. 

Õpitoa oluliseks osaks on ka meeskonnatöö eesmärgiga tuua välja punktid, kus ühistud ning linn saaksid koostööd teha. "Kõigil osalejatel on võimalus avaldada aktiivselt oma arvamust," rõhutas Uustal. Kõigis töötubades toimunud arutelude kokkuvõtted ja ühistute poolt tehtud ettepanekute ülevaade avaldatakse EKÜL kodulehel ja ajakirjas Elamu.

Tänaseks kuulub Eesti Korteriühistute Liitu rohkem kui 1400 korteriühistut üle Eesti.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700