Riigikokku läheb registri muudatuse- ja krediidikulukuse eelnõu

Justiitsministeerium saatis 19. septembril toimuvale Riigikogu istungi esimesele lugemisele mitu eelnõu, millest üks keskendub krediidi kulukuse määra arvutamise täpsustamisele, teine elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu töö reguleerimisele ja päringute tasude täpsustamisele.

Võlaõigusseaduse muudatuse eesmärk on tagada kõikvõimalike krediiditoodete jaoks krediidi kulukuse määra arvutamise ühtsed lisaeeldused, mis võimaldavad määra arvutada ühtsetel alustel ja ühetaoliselt. Eelnõu on ajendatud Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmise vajadusest, mistõttu hakkab uus regulatsioon ühtemoodi kehtima kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Kuivõrd krediidi kulukuse määra regulatsiooni üks peamisi eesmärke on anda tarbijale võimalus erinevaid pakkumisi nende kulukuse alusel võrrelda, siis annavad muudatused tarbijale paremad võimalused teha krediidi võtmise kohta kaalutletud otsus, mis omakorda tähendab paremat tarbijakaitsetaset.

Teine Riigikokku esimesele lugemisele saadetud eelnõu kaotab registri- ja kinnistusosakondade tööpiirkondliku seotuse, andes neile võimaluse menetleda ka teise piirkonna osakondadele esitatud kandeavaldusi ja teha kandeid selle piirkonna registrikaartidele ja registriosadesse. Selline muudatus võimaldab paremini jaotada koormust ning kiirendab registri- ja kinnistusosakondade tööd. Lisaks vähendab eelnõu äriseadustikus määratud trahvi suurust 320 eurolt 200 euroni, täpsustab äriregistri andmetega tutvumise põhimõtteid ning kehtestab elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu andmetega tutvumise tasud.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

Valdkonna tööpakkumised

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

Uudised

Tööriistad