Riigikokku läheb registri muudatuse- ja krediidikulukuse eelnõu

Justiitsministeerium saatis 19. septembril toimuvale Riigikogu istungi esimesele lugemisele mitu eelnõu, millest üks keskendub krediidi kulukuse määra arvutamise täpsustamisele, teine elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu töö reguleerimisele ja päringute tasude täpsustamisele.

Võlaõigusseaduse muudatuse eesmärk on tagada kõikvõimalike krediiditoodete jaoks krediidi kulukuse määra arvutamise ühtsed lisaeeldused, mis võimaldavad määra arvutada ühtsetel alustel ja ühetaoliselt. Eelnõu on ajendatud Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmise vajadusest, mistõttu hakkab uus regulatsioon ühtemoodi kehtima kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Kuivõrd krediidi kulukuse määra regulatsiooni üks peamisi eesmärke on anda tarbijale võimalus erinevaid pakkumisi nende kulukuse alusel võrrelda, siis annavad muudatused tarbijale paremad võimalused teha krediidi võtmise kohta kaalutletud otsus, mis omakorda tähendab paremat tarbijakaitsetaset.

Teine Riigikokku esimesele lugemisele saadetud eelnõu kaotab registri- ja kinnistusosakondade tööpiirkondliku seotuse, andes neile võimaluse menetleda ka teise piirkonna osakondadele esitatud kandeavaldusi ja teha kandeid selle piirkonna registrikaartidele ja registriosadesse. Selline muudatus võimaldab paremini jaotada koormust ning kiirendab registri- ja kinnistusosakondade tööd. Lisaks vähendab eelnõu äriseadustikus määratud trahvi suurust 320 eurolt 200 euroni, täpsustab äriregistri andmetega tutvumise põhimõtteid ning kehtestab elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu andmetega tutvumise tasud.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad