Riigikokku läheb registri muudatuse- ja krediidikulukuse eelnõu

Justiitsministeerium saatis 19. septembril toimuvale Riigikogu istungi esimesele lugemisele mitu eelnõu, millest üks keskendub krediidi kulukuse määra arvutamise täpsustamisele, teine elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu töö reguleerimisele ja päringute tasude täpsustamisele.

Võlaõigusseaduse muudatuse eesmärk on tagada kõikvõimalike krediiditoodete jaoks krediidi kulukuse määra arvutamise ühtsed lisaeeldused, mis võimaldavad määra arvutada ühtsetel alustel ja ühetaoliselt. Eelnõu on ajendatud Euroopa Liidu direktiivi ülevõtmise vajadusest, mistõttu hakkab uus regulatsioon ühtemoodi kehtima kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides. Kuivõrd krediidi kulukuse määra regulatsiooni üks peamisi eesmärke on anda tarbijale võimalus erinevaid pakkumisi nende kulukuse alusel võrrelda, siis annavad muudatused tarbijale paremad võimalused teha krediidi võtmise kohta kaalutletud otsus, mis omakorda tähendab paremat tarbijakaitsetaset.

Teine Riigikokku esimesele lugemisele saadetud eelnõu kaotab registri- ja kinnistusosakondade tööpiirkondliku seotuse, andes neile võimaluse menetleda ka teise piirkonna osakondadele esitatud kandeavaldusi ja teha kandeid selle piirkonna registrikaartidele ja registriosadesse. Selline muudatus võimaldab paremini jaotada koormust ning kiirendab registri- ja kinnistusosakondade tööd. Lisaks vähendab eelnõu äriseadustikus määratud trahvi suurust 320 eurolt 200 euroni, täpsustab äriregistri andmetega tutvumise põhimõtteid ning kehtestab elektroonilise äriregistri ja kinnistusraamatu andmetega tutvumise tasud.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad