Autor: Juuli Laanemets • 29. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbanki koolikaart aitab lapsel raha hoida ja koguda

Swedbank pakub lastele koolikaarti, mis on turvaline maksevahend ning kus on lihtne raha hoida ja koguda. Pangakaart aitab lastel mugav teha oma esimesed sammud rahamaailmas.

Sularahaga võrreldes on pangakaart turvalisem, lisaks PIN-koodile kaitsevad kaarti ja raha ka limiidid. Raha jääb kaardile alles isegi siis, kui rahakott või kaart ära kaob. Internetipanga vahendusel saavad vanemad lapse rahaasjadel silma peal hoida, vajadusel määratud päeva- või kuulimiiti muuta.

Esimese pangakaardi saavad lapsed enamasti kooliteed alustades. Swedbanki jaepanganduse juhi Ulla Ilissoni sõnul on kooli minek lapse jaoks väga suur samm. Samal ajal teevad lapsed lähemat tutvust rahaga, pank pakub selleks tuge koolikaardi näol. „Esimese pangakaardi saamine on lapsele tähtis sündmus – see tähendab vastutust. Võimalus oma raha kasutada ja käsutada on suur samm täiskasvanute maailma poole,” märkis Ilisson.

Raha kogumisel on koolikaart samuti suureks abiks. Kui laps tahab endale midagi suuremat osta, saab ta raha pangaarvele koguda. Kuni 17-aastased noored saavad oma kontole tasuta panna rahakassasse kogutud euromündid.

„Vanemad saavad lapse taskuraha otse lapse kontole kanda. Tavapärase internetiülekande kõrval on eriti mugavaks ülekande viisiks saamas mobiilimakse, kus vanemad saavad vajadusel raha lapse kontole kanda mõne hetkega ja asukohast sõltumata,” rääkis Ilisson.

6- kuni 12-aastastele lastele mõeldud koolikaardi vormistamine on tasuta ning kaardil puudub hooldustasu. Alaealisele konto avamiseks peab lapsel olema ID-kaart või pass.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700