Autor: Juuli Laanemets • 22. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet tuletab meelde täiendava tulumaksu juurdemaksmise kohustust

Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab järgmisel nädalal posti teel välja maksuteated nendele maksumaksjatele, kellel tuleb 1. oktoobriks tasuda täiendavalt juurde tulumaksu.

Maksumaksjad on juba mitu aastat saanud valida, kas nad soovivad tulumaksu juurdemakse kohta teadet paberil või elektroonselt. Kõigile maksumaksjatele on tehtud e-maksuametis/e-tollis kättesaadavaks nende 2011. aasta maksuteade. Selleks tuleb siseneda e-maksuametisse/e-tolli ja valida esimesel lehel link „2011. aasta tuludeklaratsioon". Selle kaudu saab isikliku tuludeklaratsiooni infoleheküljele, kus saab maksuteadet vaadata ning soovi korral ka ise välja trükkida.

Maksu- ja tolliamet saatis vastava informatsiooni juba e-posti teel maksumaksjatele, kokku saadeti üle 7000 e-kirja. Järgmisest nädalast hakatakse välja saatma posti teel maksuteateid neile inimestele, kes ei ole veel e-maksuametis/e-tollis oma maksuteatega tutvunud.

„Kõige mugavam viis teate kätte saamiseks on tutvuda sellega meie e-keskkonna vahendusel, sest tänapäeval ei soovi keegi enam eraldi minna postkontorisse oma maksuteatele järele," sõnas Maksu- ja Tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. „Samuti saab soovi korral e-keskkonnas koheselt maksu ära maksta, kasutades selleks otselinki," lisas Udde.

1. oktoobril on tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg kõigil füüsilisest isikust ettevõtjatel ja nendel, kes said 2011. aastal kasu vara võõrandmisest. Kokku tuleb rohkem kui 9000 maksumaksjal tasuda täiendavalt 20 miljonit eurot tulumaksu.

2011. aasta eest esitati maksu- ja tolliametile üle 561 000 tuludeklaratsiooni, mille alusel kuulus tagastamisele 100 miljonit eurot tulumaksu, juurde määrati 25,9 miljonit eurot tulumaksu. Üksikasjalikum ülevaade 2011. aasta tulude deklareerimisest valmib järgmisel nädalal.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700