Karm audit

Riigikontrolli auditi lekkimine lõi Tallinna Sadama kihisema kui herilaspesa: sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand soovis ise Äripäeva ajakirjanikuga kohtuda, et saaks selgitusi anda.

Kuidas Tallinna Sadama nõukogu riigikontrolli auditit nüüd käsitlenud on?

Meile dokument tuli ametlikult majja esmaspäeva õhtul pool viis. Järgmisel päeval oli nõukogu kokku kutsutud hoopis teisel, jäämurdjate teemal. Seal andsime konkreetselt sellest aktist kiire ülevaate, mida tegid meie poolt tellitud advokaadid. See oli esmane ülevaade. Nad on olnud kogu aeg protsessidega kursis, riigikontroll on siin tükk aega toimetanud ja auditit läbi viinud. See ei tulnud nende jaoks nagu välk selgest taevast. Võib-olla need järeldused olid ühtpidi üllatavad, et asi lõpuks sedapidi kujunes.

Kui ikkagi selgub, et see lisaraha pole makstud seaduslikel alustel, tähendab see seda, et peaksite Tallinna Sadama esimehe kohalt lahkuma?

Mina leian, et kui sellise seisukoha juurde jäädakse, tuleks materjalid esitada õiguskaitseorganitele. Sellisel juhul on tegu kelmusega, kantimisega, mingisuguse sellise asjaga. Minule pole keegi suutnud siiani öelda, mismoodi see asi täpselt praegu edasi läheb.

Kuhu see raha (2,4 miljonit eurot - toim) siis liikunud on, kas ettevõttesse KMG?

Nad (riigikontroll - toim) lihtsalt väidavad, et see on alusetult makstud. Meie väidame, et see pole alusetult makstud. Nagu ma rääkisin, meil on konkreetsete aktide alustel kontrollitud selle lepingu suurendamine. Me ei ole seda teinud lihtsalt siin laua taga istudes, et tõstame selle summa sinna lepingule otsa.

See on ikka päris karm, kui miljonid on kadunud ning selline hinnang riigikontrolli auditis ilmub.

Väga karm jah… väga karm.

See oli alles möödunud aastal, kui teid sooviti juhatuse esimehe kohalt kangutada. On see nüüd uus katse?

Ma täna ei tahaks küll seda sellisel kuju uskuda, sest riigikontroll on teinud oma tööd. Teinud akti, meie inimestel nendega on olnud väga konstruktiivne koostöö.

 

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad