Millised muudatused jõustuvad 1. juulist 2012?

Mitmed õigusaktide muudatused jõustuvad teisel poolaastal. Pakume välja loetelu ettevõtteid enim puudutavatest seadusemuudatustest.

• Tunnustatud ehitusettevõtjate ametliku nimekirja loomise, pidamise ja uuendamise ning ehitusettevõtjate nimekirja kandmise alused ja kord ning tasu määrad nimekirja kandmise ja kande uuendamise eest - jõustumine: 29.06.2012
Uue määrusega muudetakse ehitusettevõtja nimekirja klassifitseerimistingimusi. Eelkõige muudetakse üldiseid ehitusettevõtja majandusliku seisundi ning ehitusalase võimekuse tingimusi, eesmärgiga viia need riigihangete korraldamisega seotud nõuetega rohkem kooskõlla. Teise olulise muudatusena sätestatakse ehitusettevõtjate nimekirja kandmise ja kande uuendamise eest tasu maksmine.
Terviktekst: SIIN

 Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seadus - muudatuste jõustumine: 01.07.2012
Alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse redaktsioon jõustus 1. aprillil 2012. Teatud üksikute sätete jõustumise aeg oli hilisem - 1. juuli 2012. Need jõustuvad sätted puudutavad kütuse mõiste laiendamist, kütuselisandite regulatsiooni ning erasõitudeks kasutatava lennukikütuse aktsiisi võrdsutamist pliibensiini aktsiisimääraga. Muudatuste kohaselt laiendatakse kütusesarnaste toodete loetelu kütuselisanditega. Seega alates 1. juulist peab nende tootmine ja ajutises aktsiisivabastuses ladustamine toimuma vaid aktsiisilaos.
Terviktekst: SIIN.    
Muudatused: SIIN

• Väärtpaberituru seadus - muudatuste jõustumine: 01.07.2012
Muudatustega täpsustatakse eelkõige väärtpaberi prospektide koostamise ja nende avalikustamise korda ning vähendatakse väärtpaberiemitentidel ja vahendajatel lasuvat halduskoormust prospektide koostamisel. Muudatuses suurendatakse investorite kaitset seeläbi, et esitatav teave prospektides oleks piisav ja vastaks eelkõige tavainvestorite vajadustele.
Terviktekst: SIIN.  
Muudatused: SIIN.

• Vedelkütuse seadus - muudatuste jõustumine: 07.07.2012
Seadusemuudatuste eesmärk on reguleerida täpsemalt vedelkütuse seaduses tagatise vähendamise ja suurendamise tingimusi. Muudatused näevad kõige muu kõrval maksuhaldurile ette täiendava võimaluse suurendada juba esitatud ja aktsepteeritud tagatist väljaspool tagatise uuendamise menetlust (st enne tagatise tavapärase kehtivuse lõppu).
Terviktekst: SIIN
Muudatused: SIIN.  

• Konkurentsiseadus - muudatuste jõustumine: 07.07.2012
Muudatusega reguleeritakse riigiabi andmise printsiipe, et tagada riigiabi andmine otstarbekamalt.
Terviktekst: SIIN
Muudatused: SIIN.  

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad