Riik toetab erivajadusega inimeste tööle võtmist

Ettevõtted võiks aktiivsemalt pakkuda tööd erivajadustega inimestele, kuna töö kaudu on neil inimestel lihtsam igapäevaelus oma koht leida ning teisalt saavad ettevõtted anda oma sotsiaalse panuse, leiab antud valdkonnas kogemust omav Altia Eesti AS.

“Erivajadustega inimeste kaasamine on üks osa sotsiaalselt vastutustundlikust ettevõtlusest, kuid lisaks tasub ettevõtetel teada, et erivajadustega töötajatega seotud kulud katab ettevõttele osaliselt riik. Soodustus tööandjale tuleb sotsiaalmaksu seadusest, mille kohaselt makstakse riigi poolt sotsiaalmaksu osa miinimumpalgast ehk 91,75 eurot kuus,” ütles Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets.

 „Koostööd  Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskusega alustas Altia oktoobris 2011. Tööd pakume ühele inimesele  ja tema tööks on toodete komplekteerimine. Ta on kiiresti uue keskkonnaga harjunud ja väga hästi edasi arenenud: töötaja jõudlus on tõusnud ligi 70 protsenti ning maikuus komplekteeris ta üle 500 tootekomplekti päevas.  Oleme leidnud võimaluse pakkuda talle suhtlemist ja kindlustunnet. Soovitame seda teenust kasutada ka teistel ettevõtetel,“ ütles Junolainen.

Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus pakub erivajadustega inimestele töö- ja eneseteostuse võimalust väljaspool avatud tööturgu, mille eesmärgiks on tagada puuetega inimeste tööalane hõivatus ja võimetekohane areng. Keskuse töötubades saavad tööd kokku 20 inimest, kellest väljaspool keskust on tööd leidnud kogu projekti jooksul ligi kümme inimest ning suveks saavad veel tööd neli inimest, nende seas Altias töötav inimene.
Altia kogemusi erivajadustega töötaja osas jagas täna toimunud kutserehabilitatsiooni seminaril Altia Eesti AS-i lao juhataja Eha Junolainen.

1995. aastal loodud Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskus on Eestis ainulaadne keskus, mis pakub tööealistele erivajadustega inimestele rehabilitatsiooniteenuseid ning erinevaid kursuseid. Keskuse töö eesmärk on klientide ettevalmistus tööeluks läbi tööoskuste ja -võime arendamise. Keskuse lõpetanute tööhõive avatud tööturul on läbi aastate olnud 65-67 protsenti. Täna on Astangul 112 õppijat, kes saavad omandada töö- ja kutseoskusi puutöö, pagaritöö, käsitöö, koduteeninduse ja infotehnoloogia õppesuundadel.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad