Audiitor hindas Tallinna aruandluse usaldusväärseks

Tallinna linna finantsaruandlus on usaldusväärne ja kajastab õigesti linna majandusseisu, näitab vandeaudiitori aruanne.

Linnavolikogu tutvus linna 2011. aasta konsolideeritud majandusaasta aruandega, sealhulgas eelarve täitmise aastaaruandega, ja kinnitas need täna. Kaheksandat aastat järjest esitas vandeaudiitor märkusteta aruande, mis näitab, et Tallinna linna finantsaruandlus on usaldusväärne.

„Meie arvates kajastab kaasnev konsolideeritud raamatupidamise aastaaruanne kõigis olulistes osades õiglaselt grupi finantsseisundit seisuga 31. detsember 2011 ning sellel kuupäeval lõppenud majandusaasta finantstulemust ja rahavoogusid kooskõlas Eesti hea raamatupidamistavaga,“ öeldakse Ernst & Young Baltic AS-i aruandes, mille järelduste kohaselt on eelarve täitmise aruanne linna poolt kinnitatud eelarvega ja selle muudatustega vastavuses.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli linna konsolideerimisgrupi bilansimaht 1,3 miljardit eurot ja netovara 941 miljonit eurot. Aruandeaasta tegevustulud olid 564 miljonit eurot ja tegevuskulud 599 miljonit eurot. Linna tegevustulud olid kokku 427 miljonit eurot, millest maksutulud moodustasid 62%, saadud toetused 22% ning kaupade ja teenuste müügist saadud tulu 15%. 2010. aastaga võrreldes suurenesid tulud 9% ehk 35 miljoni euro võrra, sh maksutulud 21 miljoni euro võrra ning saadud toetused 14 miljoni euro võrra. Linna tegevuskulud olid kokku 462 miljonit eurot, suurenedes eelnenud aastaga võrreldes 6% ehk 24 miljoni euro võrra. Linna laenukohustuste maht oli 2011. aasta lõpu seisuga 235 miljonit eurot ning linna netovõlakoormus 50,1% linna põhitegevuse tuludest.

Linnavolikogu kinnitas täna ka Tallinna eelarvestrateegia aastateks 2013 –2016, mille järgimine tagab abilinnapea Taavi Aasa sõnul linna tervikliku ja tasakaalus arengu. Strateegia arvestab nii linna pikaajalise arengukava, riiklike dokumentide kui ka majandusprognoosidega eelseisvaiks aastaiks, samuti tasuta ühistranspordile ülemineku ja hinnatõusu kompenseerimisega pensioniealistele.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

Uudised

Tööriistad