KPMG uuring: tootmisettevõtted kogu maailmas optimistlikud

Globaalne tootmissektor vaatab tulevikku optimistlikult ning loodab järgneva aasta-kahe jooksul kasumlikkust oluliselt kasvatada, kusjuures USA tootmisettevõtetele ennustatakse juhtpositsiooni kõrge kasumlikkuse taastamisel, selgub KPMG Internationali hiljutisest uuringust.

Valdavalt tagasihoidlik majanduskasv sunnib samas tootmissektori ettevõtteid otsima uusi innovaatilisi lahendusi ja koostöövõimalusi väärtusahela igal tasandil.

KPMG 2012. aasta ülemaailmse uuringu Global Manufacturing Outlook: Fostering Growth through Innovation kohaselt on 76 protsenti vastanuist optimistlikud oma ettevõtte äriväljavaadete osas järgneva 12 kuni 24 kuu jooksul. Tundub, et üldine optimism annab alust loota nii käibe kui ka kasumlikkuse kasvu. Uuringus osalenutest 40 protsenti on arvamusel, et kõige suurem kasvutempo on USA-s, kellele järgnevad Hiina, India, Brasiilia ja Saksamaa.

“Tootjad ei valmistu lihtsalt kasvuks, vaid nn kõrgkasumlikuks kasvuks. Enamiku vastajate arvates jääb tootjatele endiselt probleemiks kulukomponentide suur hinnakõikumine, tarneahelaga seotud riskid ja nõudluse ebakindlus,“ sõnas KPMG Baltics OÜ nõustamisteenuste juht Karin Rätsep.
Kuuskümmend kaks protsenti vastanuist väitis, et tegelevad protsesside tõhustamisega ning suunavad oma tähelepanu põhikompetentsidele. Pisut enam kui 50 protsenti uuringus osalenuist ütles, et nende ettevõte loobub kahjumlikest tootevalikutest ja turgudest.

Lisaks küsiti uuringus osalenutelt, kes järgneva 12 kuni 24 kuu jooksul plaanivad suurendada sisseostu Hiinast ja Indiast, mis laadi sisseostu nad suurendada kavatsevad. Enam kui pooled vastanuist soovivad suurendada uuringu- ja arendustegevusega seotud tegevuste sisseostmist Hiinast ja enam kui kolm neljandikku vastanuist tootearenduse/disainiga seotud tegevuste sisseostmist Indiast.

Uuringu tulemuste põhjal otsustades ei toimu innovatsioon mitte isolatsioonis, vaid üha kasvavas koostöös. Pisut enam kui 60 protsenti vastanuist üle kogu maailma väitis, et teevad järgneva 12 kuni 24 kuu jooksul varasemast enam koostööd klientidega kliendi vajadustest lähtuva toote arendamisel ning tarnijatega toote disaini täiustamine.

KPMG uuring viidi läbi 2012. aasta veebruaris ja selles osales 241 tootmisettevõtte juhti. Esindatud olid kosmose- ja kaitsetööstuse, metallitööstuse ning masinatööstuse ja tööstustoodangu sektori ettevõtted, sealhulgas ka tööstuskonglomeraadid. Osalenud ettevõtete aastatulu ületas miljard USA dollarit ja vastanute seas oli ettevõtteid Lääne-Euroopast (29 protsenti), Põhja-Ameerikast (23 protsenti), Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnast (28 protsenti), Lähis-Idast ja Aafrikast (10 protsenti) ning Ladina-Ameerikast (10 protsenti). Uuringuga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

Uudised

Tööriistad