Autor: Juuli Laanemets • 14. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK jagas toetusraha 21,8 miljoni euro eest

SA Keskkonnainvesteeringute Keskuses (KIK) otsustati keskkonnatasudest rahastatavast keskkonnaprogrammi 2012. aasta esimesest taotlusvoorust rahastada 353 projektitaotlust summas 21 826 429 eurot.

Suurimad rahastused omistati veemajanduse programmi projektidele kogusummas 11 629 005 eurot, järgnesid looduskaitse projektid kogusummas 1 944 981 eurot ja atmosfääriõhukaitse projektid summas 2 961 721 eurot.

Kõige enam taotlusi rahuldati veemajanduse programmist (73 projekti) ja maakondlikkust programmist (69 projekti), viimast rahastati kogusummas 363 749 eurot. Projektide arvu poolest mahukaim oli ka looduskaitse programm 64 projektiga.

KIK-i juhatuse liikme Kalev Auna sõnul oli aasta esimene voor taotluste poolest väga mahukas ning hindamisel tekkis tihe konkurents. Ühelt poolt tekitab see kindlasti pettumust taotlejatele, kui loodetud projektid rahastust ei saanud, kuid teisalt tõstab konkurents projektide kvaliteeti ning rahastuse saavad parimatest parimad, sõnas juhatuse liige.

Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte üheteistkümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhukaitse, merekeskkond, keskkonnateadlikkus. Neile lisandub maakondlik programm, mis koosneb eelpool nimetatud valdkondade väiksemamahulistest projektidest.

Keskkonnatasudest rahastatava keskkonnaprogrammi selle aasta teise taotlusvooru saab läbi elektroonilise infosüsteemi KIKAS esitada taotlusi kuni 15.08.2012.

2000. aasta mais tegevust alustanud Keskkonnainvesteeringute Keskus on juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja. Ühtlasi on KIKist võimalik keskkonnaprojektide arendamiseks laenu taotleda.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700