Autor: Juuli Laanemets • 7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liit alustavad koostööd

Eelmisel nädalal toimus Maksu- ja tolliameti (MTA) ning Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu (EETLi) avatäidete tooterühma esindajate kohtumine. Peamiselt räägiti valdkonna ettevõtete maksukuulekusest ja edasisest võimalikust koostööst.

Koostöökohana nähti EETLi poolt informatsiooni edastamist võimalike konkurentsikeskkonda rikkuvate ettevõtete osas ja keerukamate menetluste raames toodetele või teenustele eksperthinnangu andmises.

MTA tehtud analüüsist võib järeldada, et reeglina on EETLi kuuluvad ettevõtted keskmisest maksukuulekamad. Ümbrikupalga maksmist ja käibemaksupettusi pannakse toime peamiselt liiduvälistes ettevõtetes. Probleemseimateks on akende ja uste paigaldamisega tegelevad ettevõtted. Väiksemaid maksualaseid eksimusi esineb maksuhalduri hinnanguil ka liidu liikmetel, kuid EETLi avatäidete tooterühma esindajate sõnul nõuavad nad liidu liikmetelt korrektset käitumist ja seeläbi ausa konkurentsikeskkonna toetamist. MTA kontakteerub probleemseimate ettevõtetega, et selgitada välja nende majandusnäitajate taseme põhjused ning vajadusel viia läbi kontrollimenetlus.

Liitu kuulumine peab saama ettevõtete kvaliteedimärgiks, mistõttu on maksuhaldurile oluline toetada erialaliitude tegevust maksuõigusrikkumiste ennetamisel. Samuti lepiti kokku samalaadsete kohtumiste regulaarses toimumises. Järgmine arutelu leiab aset septembris, kus antakse ülevaade vahepeal toimunud valdkonna korrastamise tegevustest ning seatakse uusi eesmärke koostööks.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700