23. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia finantsjuht Margus Kaasik mõjukaim finantsjuht 2011

Äripäeva, Deloitte, KPMG, PwC ja Ernst&Young koostöös kuulutati esmakordselt Eestis välja aasta mõjukaim finantsjuht 2011.

Tiitli välja kuulutamisega tahetakse tõsta esile finantsjuhtide rolli nii Eesti ettevõtluses kui ka avalikkuses. Lõpuvoorus kandideeris tiitlile 5 nominenti:

Stora Enso Building and Living äriüksuse finantsjuht Baltikumi ja Venemaa piirkonnas, Katrin Rasmann

Statoil Fuel and Retail Eesti ASA finantskeskuse juht Veiko Haavapuu

Eesti Energia juhatuse liige ja finantsjuht Margus Kaasik

AS LHV Pank juhatuse liige ja finantsjuht Kerli Lõhmus

Tallinna linna finantsdirektor Katrin Kendra

Kõikide nominentide hulgast valiti tiitli võitjaks Eesti Energia juhatuse liige ja finantsjuht Margus Kaasik. Kaasiku puhul toodi esile miljarditesse eurodesse ulatuvate investeerimisprojektide ettevalmistust. Uus õlitehas (maksumusega 200 miljonit eurot) ja Auvere elektrijaama (maksumusega 640 miljonit eurot), investeeringud Jordaania ja USA põlevkivi töötlemise projektidesse. Kaasiku roll on olnud suur  ka selles, et Eesti Energia juhtimiskvaliteet hinnati parimaks riigi ainuosalusega äriühinguks Baltikumis.

Kaasiku puhul tõstis žürii esile veel tema silmapaistvat rolli Eesti Energia tegevuse tutvustamisel avalikkusele. Samuti tõi žürii ühe olulise argumendina välja Eesti Energia AS võlakirjade emiteerimise Londoni börsil 300 miljoni euro suuruses mahus. See on Eesti ettevõtete hulgas suurim finantseerimistehing viimase 12 kuu jooksul.

Aasta mõjukaima finantsjuhi valimise žüriisse kuulusid:PriceWaterhouseCoopers, partner ja juhatuse liige Ago ViluDeloitte Audit Eesti AS partner ja juhatuse liige Veiko Hintsov

KPMG partner ja juhatuse liige Andris Jegers

Ernst & Young partner ja juhatuse liige Ivar Kiigemägi

Äripäeva peadirektori asetäitja Toomas Truuverk

Finantskonverents Big4 2012 on kõige esinduslikum finantsistide foorum Eestis, mis toob iga aasta kokku oma ala tipptegijad nii laval kui saalis.

Autor: Sulev Senkel, Juuli Laanemets

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700