Tööinspektsiooni ootab andmeid alustavatelt ettevõtjatelt

Tööinspektsioon saatis sel nädalal esmakordselt välja elektroonilise infokirja alustavate ettevõtete juhtidele. Infokirja said oma meiliaadressile ligi 5000 uut tööandjat, kes olid registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis käesoleva aasta algusest kuni aprilli keskpaigani.

Infokiri sisaldab kasulikku teavet töökeskkonna ja töösuhete alal. Sealhulgas Tööinspektsiooni nõuandeid, kuidas korraldada töökeskkonda puudutavaid küsimusi oma ettevõttes. Selgitatakse mõisteid: riskianalüüs ja tervisekontroll. Jagatakse nõuandeid mida silmas pidada töölepingute sõlmimisel ja puhkuste planeerimisel ning millistel puhkudel tuleb teavitada Tööinspektsiooni jms.

Tegevust alustanud tööandja peab teavitama Tööinspektsiooni, edastades andmed firma tegevusala ja tegevuse asukoha kohta. Lisaks tuleb Tööinspektsioonile teatada:
• tegevusala muutmisest,
• töötervishoiu ja tööohutusega tegelevatest isikutest (töökeskkonnaspetsialisti, töökeskkonnavoliniku ning töökeskkonnanõukogu liikmete nimed ja kontaktandmed),
• asbestitööde teostamisest,
• kantserogeenide või mutageenide kasutamisest,
• bioloogiliste ohutegurite käitlemisest.

Tööinspektsiooni tuleb teavitada ka ettevõttes toimunud tööõnnetusest. Iga tööõnnetuse kohta tuleb koostada raport ja saata see Tööinspektsiooni hiljemalt kahe nädala jooksul peale tööõnnetust. Surmaga lõppenud või nähtavalt raske vigastuse põhjustanud tööõnnetusest tuleb viivitamata teatada Tööinspektsiooni, ootamata arsti teatise saamist. Haigekassa maksab kannatanule 100% töövõimetushüvitust ainult juhul, kui tööõnnetus on Tööinspektsioonis registreeritud.

Kui ettevõtte töötajal on diagnoositud kutsehaigus, tuleb Tööinspektsiooni saata kutsehaigestumise raport.
Teavitamise vormid on kättesaadavad Tööinspektsiooni kodulehel  SIIN.

Tööinspektsioon kavatseb edaspidi saata elektroonilise infokirja iga kvartali algul neile uutele tööandjatele, kes on eelmise kvartali jooksul registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad