Tööinspektsiooni ootab andmeid alustavatelt ettevõtjatelt

Tööinspektsioon saatis sel nädalal esmakordselt välja elektroonilise infokirja alustavate ettevõtete juhtidele. Infokirja said oma meiliaadressile ligi 5000 uut tööandjat, kes olid registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis käesoleva aasta algusest kuni aprilli keskpaigani.

Infokiri sisaldab kasulikku teavet töökeskkonna ja töösuhete alal. Sealhulgas Tööinspektsiooni nõuandeid, kuidas korraldada töökeskkonda puudutavaid küsimusi oma ettevõttes. Selgitatakse mõisteid: riskianalüüs ja tervisekontroll. Jagatakse nõuandeid mida silmas pidada töölepingute sõlmimisel ja puhkuste planeerimisel ning millistel puhkudel tuleb teavitada Tööinspektsiooni jms.

Tegevust alustanud tööandja peab teavitama Tööinspektsiooni, edastades andmed firma tegevusala ja tegevuse asukoha kohta. Lisaks tuleb Tööinspektsioonile teatada:
• tegevusala muutmisest,
• töötervishoiu ja tööohutusega tegelevatest isikutest (töökeskkonnaspetsialisti, töökeskkonnavoliniku ning töökeskkonnanõukogu liikmete nimed ja kontaktandmed),
• asbestitööde teostamisest,
• kantserogeenide või mutageenide kasutamisest,
• bioloogiliste ohutegurite käitlemisest.

Tööinspektsiooni tuleb teavitada ka ettevõttes toimunud tööõnnetusest. Iga tööõnnetuse kohta tuleb koostada raport ja saata see Tööinspektsiooni hiljemalt kahe nädala jooksul peale tööõnnetust. Surmaga lõppenud või nähtavalt raske vigastuse põhjustanud tööõnnetusest tuleb viivitamata teatada Tööinspektsiooni, ootamata arsti teatise saamist. Haigekassa maksab kannatanule 100% töövõimetushüvitust ainult juhul, kui tööõnnetus on Tööinspektsioonis registreeritud.

Kui ettevõtte töötajal on diagnoositud kutsehaigus, tuleb Tööinspektsiooni saata kutsehaigestumise raport.
Teavitamise vormid on kättesaadavad Tööinspektsiooni kodulehel  SIIN.

Tööinspektsioon kavatseb edaspidi saata elektroonilise infokirja iga kvartali algul neile uutele tööandjatele, kes on eelmise kvartali jooksul registreeritud Tööinspektsiooni andmebaasis.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

Valdkonna tööpakkumised

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

Uudised

Tööriistad