Autor: Juuli Laanemets • 16. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kredex pikendas rekonstrueerimistoetuste tähtaegu   

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse muudatuse kohaselt pikendatakse korterelamutele mõeldud rekonstrueerimistoetuse taotlusi vastuvõttu 30. novembrini 2013.

Rekonstrueerimistoetust saab taotleda alates 30. septembrist 2010 ning tänaseks on toetus eraldatud 306 korterelamule 9,5 mln euro ulatuses.

„Kuna kütte hinnad on taas tõusnud, rahastamistingimused jätkuvalt väga head ning elanikud on teadlikumaks muutunud, siis on korterelamute huvi rekonstrueerimistoetuse vastu viimaste kuude jooksul märkimisväärselt kasvanud. Taotluste vastuvõtu perioodi pikendamine annab võimaluse taotleda toetust ka neil korteriühistutel, kellel on rekonstrueerimisotsuse tegemine oodatust kauem aega võtnud,“ ütles KredExi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Toetuse piirmäärad sõltuvad korterelamu rekonstrueerimise komplekssuse tasemest.

35% toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, paigaldama soojatagastusega ventilatsioonisüsteemi, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi „Korterelamu renoveerimislaen“ nõuded ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 50% energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning saavutama energiamärgise klassi C.

25% toetuse saamiseks peab toetuse taotleja rekonstrueerima küttesüsteemi lokaalselt reguleeritavaks, paigaldama radiaatoritele küttekulude jaoturid, soojustama ja rekonstrueerima fassaadi osaliselt või täies mahus, soojustama ja rekonstrueerima katuse, vahetama kõik aknad energiasäästlike akende vastu, mida eelnevalt vahetatud ei ole ja saavutama rekonstrueerimisega vähemalt 40% energiasäästu soojusenergia tarbimiselt ning energiamärgise klassi D.

15% toetuse saamiseks peab toetust taotlev korterelamu saavutama energiasäästu kuni 2000 m2 suletud netopinnaga korterelamus vähemalt 20%, üle 2000 m2 korterelamus vähemalt 30%, täitma energiaauditis toodud soovitused ja programmi „Korterelamu renoveerimislaen“ nõuded.

Rekonstrueerimistööde teostamisega tuleb hoones tagada sisekliima vastavus nõuetele ning korterelamu peab saavutama vähemalt energiamärgise klassi E.

KredExi renoveerimislaenu taotlev korterelamu saab esitada toetuse taotluse koos laenutaotlusega Swedbank´i või SEB Panka. Korterelamud, mis kasutavad renoveerimisel ainult omavahendeid või korterelamud, kes ei kuulu KredExi korterelamu renoveerimislaenu sihtgruppi ning kasutavad muud panga renoveerimislaenu, saavad esitada toetuse taotluse koos lisadokumentidega KredExile.

Toetuse ja laenu täpsed tingimused on saadaval KredExi kodulehel SIIN.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700