Autor: Juuli Laanemets • 15. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tähtis on leida töö- ja eraelu tasakaal

Avaldatud Reguse töö- ja eraelu tasakaalu indeksi järgi tunnistab aina rohkem Baltimaade äriinimesi, et nende töö- ja eraelu tasakaal on paranenud.

Kuigi tööd tehakse rohkem kui kunagi varem, tuntakse oma tööst suuremat naudingut ja peaaegu pooled tunnevad, et neil on piisavalt aega perega veetmiseks või oma isikliku eluga tegelemiseks. Indeks näitab, et 2010. ja 2012. aasta võrdluses on töö- ja eraelu tasakaal Baltimaades 12% tõusnud. Praegune Baltimaade indeksi tulemus on 131, mis on märksa kõrgem ülemaailmsest keskmisest, milleks on 124.

Uuringu tulemusena selgus, et enam kui pooled töötajad tunnevad oma tööst suuremat naudingut (71%) ja 49% on rahul ajaga, mille nad pühendavad perele või isiklikule elule.76%  töötajatest väidab, et nad saavutavad võrreldes 2010. aastaga tööl enam, mis kinnitab seost toimiva töö- ja eraelu tasakaalu ning töö tootlikkuse vahel.Üle veerandi (27%) vastajatest ütleb, et ettevõtted on püüdnud vähendada aega, mis töötajatel töö ja kodu vahel liikumisele kulub, tunnistades, et taolised pikad sõidud võivad olla pingeallikaks.

Indeks kalibreerib tööga rahulolu näitajad ja vastajate hinnangud oma üldisele töö- ja eraelu tasakaalule andmetega, mis väljendavad tegelikke praktikaid nagu töötunnid ja tööle sõitmise aeg, tuginedes ülemaailmsele uuringule, mis hõlmab rohkem kui 16 000 spetsialisti enam kui 80 riigist.

Reguse piirkonna asepresident Olivier de Lavallette kommenteeris, „Meie uue töö- ja eraelu tasakaalu indeksi avaldamisega kaasneb julgustav uudis, et töötajate väitel nende töö- ja eraelu vaheline harmoonia paraneb. Enne 2010. aastat toimunud turgude vabalangemise ja sellele järgnenud ülemaailmse majandussurutise järel ei ole üllatav, et töötajad väidavad end olevat nüüd õnnelikumad.”  Reguse uuring kinnitab, et ülemaailmne ettevõtlususaldus on stabiliseerumas. Ülekaalukas osa vastajatest väidab, et nende saavutused on võrreldes 2010. aastaga suuremad, mis on oluline kinnitus sellele, et õnnelikumad töötajad on ka tootlikumad.

Reguse töö- ja eraelu tasakaalu indeks

Uuringus küsiti üle 16 000 Reguse ülemaailmsesse kontaktide andmebaasi kuuluva ärispetsialisti arvamust enam kui 80 riigist. Reguse globaalne kontaktide andmebaas, mis koondab rohkem kui 1 miljonit üle kogu maailma tegutsevat äritöötajat, kujutab endast mitmekülgset valimit maailma eri paikade ettevõtete juhtivtöötajatest ja omanikest. Vastajatelt küsiti nende töötundide, tööle või perele pühendatud ajaga rahulolu, aga ka nende nägemuse kohta sellest, kas nende töö- ja eraelu tasakaal on üldiselt paranenud. Indeks jaotab need andmed ja seda võrreldakse 2010. aasta lähtepunktiga, mille väärtus on 100.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700