Pearaamatupidaja varastas BLRT tütarfirmast

Kohus mõistis FTC Raudtee tegevjuhi Olga Sepa tingimisi vangi. Sepp varastas BLRT tütarettevõttelt kokku ligi 400 000 eurot.

Sepp töötas Dekoilis pearaamatupidajana aastail 2005–2009. Eeluurimisel kogutud andmeil tegi ta ettevõtte juhtkonna nõusolekuta rahaülekandeid eri firmade kontodele. Selleks kasutas ta arveid, mille sisu ei vastanud tegelikkusele või mis ei kajastanud Dekoili äritegevusega seotud kulusid.

Süüdistuse järgi mõtles Sepp ülekannete tarvis arveid välja või asendas õige arve sisu väljamõelduga. Näiteks osteti "territooriumi haljastustööde" nime all tema ilusalongile Aurora sisustust ning kaupa OÜde Tradehouse ja Compic kaudu. Samuti kasutas Sepp tööandjale ostetud kaupu ja teenuseid isiklikes huvides, näiteks tankis ja remontis oma Mercedest.

Ühe omapärasema kulutusena annetas Olga 150 000 krooni omastatud rahast Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku Türi Püha Kolmainu Koguduse kontole.

"Kahju tekitati alusetute rahaülekannetega iseendale, endaga seotud ettevõtetele, millel ei olnud seost Dekoili igapäevase majandustegevusega. Ebaseaduslikke ülekandeid varjas ka dokumentide võltsimisega," selgitas Dekoili ja Beta Terminali esindaja, advokaadibüroo Luberg ja Päts vandeadvokaat Aadu Luberg.

Pikemalt loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad