Täiskasvanute gümnaasiumis saab finantsalast koolitust

Viie Eesti täiskasvanute gümnaasiumi õpilased said lisaks gümnaasiumiharidusele ainepunkte ülikoolis majanduse õppimiseks. Viimase aasta jooksul on majandusalastel kaugkoolituskursustel osalenud 150 õppurit.

Pakutud kursused olid majandusarvestus I ja II osa, majandusõigus, eraisiku finantsplaneerimine ning organisatsiooni projektipõhine rahastamine. Saadud aine punkte saab kasutada edaspidistes õpingutes. Majandusarvestus I ja II aineprogramm oli koostatud nii, et selle alusel saab soovi korral sooritada raamatupidajate kogu juures raamatupidaja-assistendi esimese taseme kutseeksami.
Kaugkoolituse õppevorm annab õpilastele võimaluse kodusõppimiseks. „Koolis kohtutakse kord kuus õppepäevadel. Kõikide kursuste õpikud on paberkandjal ja koostatud kaugkoolituse erimetoodika järgi,” selgitas Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumi noorsootöö juht Ulla Lehtsaar. Õppetöö käigus esitatavad kaasused, eksamite proovitestid ja suhtlemine konsultantide ja kursustega toimub läbi internetikeskkonna Moodle. Õpe põhineb iseseisval tööl ja veebipõhisel koostööl.
Tegemist on projektiga TÕRVIK, mille partneriteks on Pärnu, Haapsalu, Jõgeva, Tartu, Kuressaare ja Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumid ning Tartu Ülikool. Projekti eesmärk on anda täiskasvanute gümnaasiumide õpilastele majandusteadmisi ja suunata neid edasi õppima ülikooli. Projekti elluviimist rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.
Projekti rahastamine lõppeb sellel aastal kuid vähemalt Pärnu Täiskasvanute Gümnaasium peab Lehtsaare sõnul plaani neid kursusi sügisel õppima asujatele kooli omafinantseeringutest pakkuda.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SimplBooks – kõige lihtsam raamatupidamis-
tarkvara

SimplBooksi veebipõhine raamatupidamistarkvara on oma lihtsuse ja soodsa hinna poolest mõeldud just eelkõige väikeettevõtetele. Meid kasutab üle 2500 ettevõtte ja raamatupidaja.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad