Täiskasvanute gümnaasiumis saab finantsalast koolitust

Viie Eesti täiskasvanute gümnaasiumi õpilased said lisaks gümnaasiumiharidusele ainepunkte ülikoolis majanduse õppimiseks. Viimase aasta jooksul on majandusalastel kaugkoolituskursustel osalenud 150 õppurit.

Pakutud kursused olid majandusarvestus I ja II osa, majandusõigus, eraisiku finantsplaneerimine ning organisatsiooni projektipõhine rahastamine. Saadud aine punkte saab kasutada edaspidistes õpingutes. Majandusarvestus I ja II aineprogramm oli koostatud nii, et selle alusel saab soovi korral sooritada raamatupidajate kogu juures raamatupidaja-assistendi esimese taseme kutseeksami.
Kaugkoolituse õppevorm annab õpilastele võimaluse kodusõppimiseks. „Koolis kohtutakse kord kuus õppepäevadel. Kõikide kursuste õpikud on paberkandjal ja koostatud kaugkoolituse erimetoodika järgi,” selgitas Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumi noorsootöö juht Ulla Lehtsaar. Õppetöö käigus esitatavad kaasused, eksamite proovitestid ja suhtlemine konsultantide ja kursustega toimub läbi internetikeskkonna Moodle. Õpe põhineb iseseisval tööl ja veebipõhisel koostööl.
Tegemist on projektiga TÕRVIK, mille partneriteks on Pärnu, Haapsalu, Jõgeva, Tartu, Kuressaare ja Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumid ning Tartu Ülikool. Projekti eesmärk on anda täiskasvanute gümnaasiumide õpilastele majandusteadmisi ja suunata neid edasi õppima ülikooli. Projekti elluviimist rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.
Projekti rahastamine lõppeb sellel aastal kuid vähemalt Pärnu Täiskasvanute Gümnaasium peab Lehtsaare sõnul plaani neid kursusi sügisel õppima asujatele kooli omafinantseeringutest pakkuda.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts – Raamatupidamistarkvara Sinu ettevõttele

SmartAccounts on veebipõhine raamatupidamistarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja kasutajamugavus. SmartAccounts raamatupidamistarkvara kasutavad nii ettevõtted, kellel on mõned kanded kuus kui ka ettevõtted, kes väljastavad sadu müügiarveid päevas.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

Uudised

Tööriistad