Täiskasvanute gümnaasiumis saab finantsalast koolitust

Viie Eesti täiskasvanute gümnaasiumi õpilased said lisaks gümnaasiumiharidusele ainepunkte ülikoolis majanduse õppimiseks. Viimase aasta jooksul on majandusalastel kaugkoolituskursustel osalenud 150 õppurit.

Pakutud kursused olid majandusarvestus I ja II osa, majandusõigus, eraisiku finantsplaneerimine ning organisatsiooni projektipõhine rahastamine. Saadud aine punkte saab kasutada edaspidistes õpingutes. Majandusarvestus I ja II aineprogramm oli koostatud nii, et selle alusel saab soovi korral sooritada raamatupidajate kogu juures raamatupidaja-assistendi esimese taseme kutseeksami.
Kaugkoolituse õppevorm annab õpilastele võimaluse kodusõppimiseks. „Koolis kohtutakse kord kuus õppepäevadel. Kõikide kursuste õpikud on paberkandjal ja koostatud kaugkoolituse erimetoodika järgi,” selgitas Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumi noorsootöö juht Ulla Lehtsaar. Õppetöö käigus esitatavad kaasused, eksamite proovitestid ja suhtlemine konsultantide ja kursustega toimub läbi internetikeskkonna Moodle. Õpe põhineb iseseisval tööl ja veebipõhisel koostööl.
Tegemist on projektiga TÕRVIK, mille partneriteks on Pärnu, Haapsalu, Jõgeva, Tartu, Kuressaare ja Tallinna Vanalinna täiskasvanute gümnaasiumid ning Tartu Ülikool. Projekti eesmärk on anda täiskasvanute gümnaasiumide õpilastele majandusteadmisi ja suunata neid edasi õppima ülikooli. Projekti elluviimist rahastab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.
Projekti rahastamine lõppeb sellel aastal kuid vähemalt Pärnu Täiskasvanute Gümnaasium peab Lehtsaare sõnul plaani neid kursusi sügisel õppima asujatele kooli omafinantseeringutest pakkuda.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad