Jälle rohkem - maksutulu laekus märtsis 321 miljonit eurot

Märtsis laekus maksu- ja tolliameti andmetel riigieelarvesse maksutulu 320,9 miljonit eurot, kolme kuu kokkuvõttes on eelarvest täidetud 22,8 protsenti. Märtsis olid maksulaekumised 16,6 protsenti ja kolme kuu kokkuvõttes 11,5 protsenti suuremad kui eelmine aasta samal ajal.

Sotsiaalmaksu laekus märtsis 153,9 miljonit eurot, kolme kuuga on täidetud 24,6 protsenti eelarves kavandatust. Võrreldes eelmise aasta märtsiga kasvas laekumine 7,5 protsenti. Veebruaris oli väljamaksete kasv jätkuvalt kõrge, seda vedasid ehitus ja hulgikaubanduse sektor. Väljamakse saajate kasv oli tagasihoidlikum, kuid eelnimetatud sektorites küündis see siiski 5 protsendi lähedale.

Füüsilise isiku tulumaksu laekus märtsis 2,2 miljonit eurot, kolme kuuga on eelarvest täidetud 4,1 protsenti. Märtsi lõpuks on tagastatud 71,9 miljonit eurot, mis on 3,2 miljonit vähem kui eelmisel aastal sama ajaga. Tulumaksutagastuse tempot võib mõjutada tagastamise sidumine isiku eelmise aasta maksekäitumisega. Selle tõttu on aprillis oodata suuremas mahus tulumaksutagastusi kui eelmisel aastal. Kohalikele omavalitsustele laekus märtsis füüsilise isiku tulumaksu 54,3 miljonit eurot, mis on 7,1 protsenti enam kui eelmise aasta samal perioodil.

Juriidilise isiku tulumaksu laekus märtsis 9,9 miljonit eurot, eelarves planeeritust on täidetud 19,1 protsenti. Võrreldes eelmise aasta märtsiga kasvas laekumine 13,6 protsenti. Jaotatud kasumilt laekus märtsis tulumaksu 7 miljonit eurot ja erisoodustustelt 1,7 miljonit eurot.

Käibemaksu laekus märtsis 98,3 miljonit eurot ja eelarves kavandatust on täidetud 23,6 protsenti. Võrreldes eelmise aasta märtsiga kogunes käibemaksu 10,9 protsenti rohkem. Aastases võrdluses on käivete kasv endiselt kiireim ehitussektoris. Lisaks kasvasid veebruaris jae- ja hulgikaubanduse käibed.

Aktsiise laekus märtsis 52,1 miljonit eurot, kolme kuuga on eelarvest täidetud 23,8 protsenti. Võrreldes eelmise aasta märtsiga laekus aktsiise 18,1 protsenti rohkem, millest enamus tuli tubaka- ja kütuseaktsiisi tunduvalt suuremast laekumisest.

Alkoholiaktsiisi laekus märtsis 7,4 miljonit eurot ning kolme kuuga on eelarvest täidetud 23,8 protsenti. Märtsikuu võrdlemisi madal laekumine tuleneb alkoholiaktsiisi määra tõstmisele eelnenud varude soetamisest, mille mõju peaks avalduma ka veel aprillikuu laekumistes.

Tubakaaktsiisi laekus märtsis 10,1 miljonit eurot ning kolme kuuga on eelarves planeeritust laekunud 20,6 protsenti. Võrreldes eelnevate aastatega on käesoleva aasta esimese kolme kuu laekumised olnud tunduvalt suuremad, kuid seda suuresti tänu madalamatele varudele. Järgmiste kuude laekumisi soetatud varud enam ei mõjuta, kuna hinnanguliselt peaksid need märtsiga realiseeritud saama.   

Kütuseaktsiisi laekus märtsis 31,2 miljonit eurot ning kolme kuuga on eelarvest täidetud 24,7 protsenti. Võrreldes eelmise aastaga on laekumine tõusnud 16,6 protsenti, kuid seda suuresti tänu erimärgistatud diislikütuse arvelt.

Ettemaksukonto muutus suurendas märtsis laekunud maksusummasid 9,4 miljoni euro võrra 330,3 miljoni euroni. Ettemaksukonto positiivne muutus viitab, et märtsis tehti uusi ettemakseid rohkem kui varasemaid ettemakseid ära kasutati.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

STORA ENSO PACKAGING AS otsib RAAMATUPIDAJAT ja VANEMRAAMATUPIDAJAT

Tammiste Personalibüroo OÜ

13. november 2018

Uudised

Tööriistad