Reisiteenuse arvel käibemaksu kajastamine

Reisibüroo vahendab reisiteenuseid, laeva-lennukipileteid eraisikutele ja firmadele (ise ei korralda). Reisibüroo on käibemaksukohuslane. Arve väljastame näit. laevapiletid Stokholm -Tallinn 100euri km 0%, arve kokku 100 euri. Meie käibeks on vahendustasu, millelt maksame km 20%. Seda arvel näha ei ole. Tellija küsib, mis põhjusel on arvel km 0%?

 Vastas Õigusbüroo VK & Partnerid jurist Kuldar Kirt

Reisiteenuste puhul saab kasutada KMS § 40 sätestatut. KMS § 40 lg 1 on sätestatud, et reisiteenuse käibemaksuga maksustamise erikorda kohaldatakse juhul, kui maksukohustuslane osutab oma nimel reisijale, sealhulgas juriidilisele isikule või asutusele, reisiga otseselt seotud teenust ning kasutab reisiteenuse osutamisel ettevõtlusega tegelevalt Eesti või välisriigi isikult soetatud kaupa või saadud teenust. Sellisel juhul kantakse ostuarved raamatupidamises läbi ilma käibemaksu tagasi võtmata ning müügiarvele ei lisata käibemaksu.

Raamatupidamises tuleb pidada arvestust iga projekti kohta eraldi ja projekti kasum on tulude ja kulude vahe miinus käibemaks, projekti kahjum kantakse kuluks. Arvele tuleb kirjutada, et 0 % teenust osutatakse vastavalt KMS § 40.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad