Autor: Juuli Laanemets • 5. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EAS pakub MTÜ juhile erinevaid koolitusi

EAS jätkab kevadel mittetulundusühenduste baaskoolitustega, et suurendada kolmanda sektori juhtide teadlikkust mittetulundusliku tegevuse õiguslikust ja ühiskondlikust raamistikust ning tõstes seeläbi juhtimise professionaalsust.

Mittetulundusühenduste baaskoolitusele võivad kandideerida kõik, kes plaanivad asutada mittetulundusühendust või on mõnd olemasolevat organisatsiooni värskelt juhtima asunud. Esimesed koolitused algavad aprillis, ühe koolituse kestus on kolm päeva. Harju- ja Ida-Virumaal toimuvad eestikeelsetele lisaks ka venekeelsed koolitused.

„Baaskoolituse kandvaks ideeks on terviklik lähenemine ühenduse kavandamisele ja juhtimisele. Esimesel koolituspäeval käsitletav annab ülevaate mittetulundusühenduse olemusest ning aitab osalejatel mõista organisatsiooni kui terviklikku süsteemi,“ tutvustas EASi elukeskkonna divisjoni direktor Kair Tammel. „Teisel koolituspäeval saavad osalejad vajalikud teadmised ja oskused erinevate tegevuste käigus tekkivate suhete loomiseks, hoidmiseks ja dokumenteerimiseks ning kolmandal koolituspäeval käsitletav annab ülevaate mittetulundusühenduse majandamisest, alates oma tulude-kulude planeerimisest kuni juba toimunud majandustehingute kajastamiseni raamatupidamises ning finantsaruannetes,“ selgitas Tammel. Infot koolitusvõimaluste ja koolitusele kandideerimisekohta saab SIIT.

Vähemalt aastase praktilise mittetulundusühenduse juhtimise kogemusega juhtidele pakub EAS võimalust osaleda 6-päevases arenguprogrammis ning kogenumad ja ambitsioonikamad kaastakse aastasesse mittetulundusühenduste mentorprogrammi. Lisaks korraldavad EASi partneriteks olevad maakondlikud arenduskeskused mitmeid lühemaid kolmanda sektori organisatsioonidele suunatud koolitusi, õppereise ja ümarlaudu.

Koolitusi viivad EASi tellimusel igas maakonnas läbi Juhatuse Kompetentsikeskus ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoda koostöös maakondlike arenduskeskustega. Koolituste läbiviimist rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi ja Siseministeeriumi vahenditest. 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700