Kas ja kuidas vormistada juhatuse liikmele autohüvitist?

Korteriühistu juhatuse liige keeldub töötasust, samas on vajalik siiski kasutada oma autot ühistu asjaajamiseks, telefoni kõned ja lisaks veel oma aeg, liikmetega suhtlemisel jne. Kas on lubatud korteriühistu juhatuse liikmele üldkoosoleku otsusega maksta aastaringselt iga kuu isikliku sõiduauto kompensatsiooni 64.-€ kuus? Ilma, et peaks sel teemal juhatus iga kuu tegema selleks otsuse ja koosoleku kokku kutsuma ühe küsimuse kirja panemiseks.

Vastab Õigusbüroo VK & Partnerid jurist Kuldar Kirt

Üldkoosoleku otsusega on lubatud maksta aastaringselt igakuist hüvitist tehtud sõitude eest summas 64 eurot. Siinjuures tuleb arvestada, et vastavalt Vabariigi Valitsuse 29.07.2006 määrusele nr 164 „Teenistus-, töö- või ametiülesannete täitmisel isikliku sõiduauto kasutamise kohta arvestuse pidamise ja hüvitise maksmise kord“ paragrahvi 6 kohaselt, kui hüvitise kasutamise arvestus puudub osaliselt või täielikult, ei maksustata hüvitist 64 euro ulatuses kalendrikuus tehtud sõitude eest ühe hüvitist saava füüsilise isiku ja ühe sõiduauto kohta sõltumata sellest, mitme tööandja juures üks füüsiline isik teenistus-, töö- või ametiülesandeid täidab või mitme tööandja juures ühte sõiduautot kasutatakse.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Fontes PMP OÜ

22. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad