Autor: Juuli Laanemets • 15. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksuamet hoogustab kontrolli ümbrikupalkadele

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäija Egon Veermäe ütles eilsel aastakonverentsil "Erisoodustus" esinedes, et maksuameti tegevussuunad sel aastal on järelevalve suurendamine ehitus-, metsandus ja hulgikaubandussektoris.

Tööle on võetud 78 revidenti, et tulemuslikumalt kontrollida ettevõtete tegevust ja esitatud aruannete õigsust. Selle aasta valimi suurus on 1300 ettevõtet, kelle tegevust täpsemalt uuritakse. „Lisajõudude tööle värbamine on maksuameti 4aastase eriprojekti üks osa. Tähtaja lõppedes vaadatakse tulemused üle ning analüüsitakse, kas on vajalik sellises mahus lisajõude ka edaspidi kasutada, ” selgitas Veermäe uute töötajate palkamist olukorras, kus valitsuskulud on 2016. aastani külmutatud.

Maksuameti töögrupp otsib koostöös erinevate ametiasutustega võimalusi, mis aitaksid tulemuslikult võidelda ümbrikupalkadega. „Ees on kiire aeg ja kindlasti tuleb muuta mitmeid seadusi, et panna piiri õigusrikkumistele,” tõdes Veermäe. Enim rikkumisi toimubki ehitus- ja metsandussektoris. Samas ka paljudes toitlustusasutuses töötavad inimesed fiktiivselt miinimumpalgaga või lausa ilma töölepinguta, selgus maksuameti ettekandest.

„Võtame sihikule ka need isikud, kes pidevalt alustavad uute ettevõtetega, jättes eelmised ettevõtted võlgadega maha,” ütles Veermäe.

2012. aasta alguses võeti maksuametis tööle 10 töötajat, kes hakkavad tegelema tahtlike maksuvõlgade tekitajatega. „Loomulikult teeme vahet nende isikute vahel, kes võitlevad oma makseraskustes ettevõtete eest, ja nende vahel, kelle käekiri ongi võlgades ettevõtete mahajätmine ja aina uute firmade asutamine,” võttis Veermäe teema kokku.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700