Evli Balti üksuse juhid lõid uue ettevõtte

Põhjala investeerimispanga Evli Balti üksuse juhid lõid uue finantsnõustamisettevõtte Porta Finance. Porta Finance Tallinna esindust hakkab juhtima seni Evlis sama valdkonna eest vastutanud Karl-Erik Kodu.

Porta Finance asutasid Evli Baltimaade ettevõtte rahanduse üksuse endised juhtivtöötajad Aidas Galubickas, Julijus Grigaliunas ja Mikus Janvars, kes omandasid seeläbi Evli Securities AS ettevõtte rahanduse üksuse. Ettevõtte asutajad on koos töötanud ka aktsiaseltsis Suprema Securities, mis liideti Evli’ga aastal 2002.
Julius Grigaliunase, ühe ettevõtte looja sõnul on kvaliteetse ettevõtte rahanduse teenuse järele Balti riikides suur nõudlus. „Balti regioon on terves Euroopas atraktiivse investeerimispiirkonnana tähelepanu köitnud, ambitsioonikatel Balti firmadel on seetõttu hea võimalus kaasata väliskapitali. Uues ettevõttes ongi meie eesmärk aidata meie klientidel leida kapitali väljastpoolt Balti riike ning kasutada seda kapitali oma tegevuse laiendamiseks,“ selgitas ta.
Evli juhatuse esimehe Maunu Lehtimäki sõnul jätkab ja tugevdab Evli grupp oma varahaldusüksuse tegevust Baltimaades. Nii koondab Evli kogu oma tähelepanu tegevusalale, kus ettevõte ennast kõige mugavamalt tunneb ning kus nähakse ka enim potentsiaali. „Selline teenuste reorganiseerimine on loomulik samm, mille tulemusena suudame oma kliente senisest paremini teenindada. Teeme ka tulevikus koostööd Porta Finance meeskonnaga,“ lisas ta.
Porta Finance’i ekspertidel on laialdane kogemustepagas ühinemiste ja ülevõtmise (mergers & acquisitions) nõustamisel erinevates tööstusharudes. Ettevõtte meeskond on töötanud suurimate omalaadsete tehingutega Balti riikides, seal hulgas nii ühinemiste ja ülevõttude, kapitali kaasamise kui ka erastamistehingutega.
Näiteks on Porta Finance meeskond nõustanud SEB Gruppi pankade ülevõtutehingutel Baltikumis, Vilniuse Väärtpaberibörsi omandamist NasdaqOMX’i poolt ning Ekspress Gruppi aktsiate avalikul esmapakkumisel ja tütarettevõtete müügil. Ühtlasi on uue ettevõtte spetsialistid nõustanud Leedu valitsust Visaginase uue tuumajaama rahastamisel, aidanud erastada Leedu alkoholitootjaid, nõustanud Sportland’i restruktureermisel ning osalenud mitmetes teistes tehingutes energia ning kommunaalsektoris.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Veebiseminarid 24/7

Tarkvara

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

LeapIN Business Services is looking for an ACCOUNTANT

LeapIN Business Services OÜ

20. aprill 2018

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

BonBon Lingerie otsib RAAMATUPIDAJAT

BonBon Lingerie OÜ

01. aprill 2018

Uudised

Tööriistad