Maksuamet ootab infot maksusoodustustest

Maksu- ja tolliamet ootab äriühingutelt ja asutustelt 1. veebruariks maksusoodustustega seonduvat informatsiooni, et tulumaksu kiirelt tagastada.

Maksu- ja tolliamet palub tähele panna, et asutused, millele tehtud kulutusi võib maksumaksja oma tuludest maha arvata (koolitajad, pangad, kindlustusseltsid jne), peavad maksuhaldurile 1. veebruariks esitama info maksumaksjate kulutustest.

Vajalikud andmed tuleb edastada elektrooniliselt INF-deklaratsioonil. Deklaratsioonid täidetakse eurodes. Maksu- ja tolliamet kannab need andmed maksumaksjate eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

Kui andmeid maksuhaldurile ei esitata või neis on vead, on andmed vigased ka füüsilise isiku eeltäidetud deklaratsioonil ja seetõttu on takistatud enammakstud tulumaksu kiire tagasisaamine. Sellisel juhul palub amet kulusid tõendavad dokumendid esitada paberil.

Deklaratsioone INF 4 saab ridahaaval sisestada või laadida csv-failist. INF 3 saab ridahaaval sisestada ja laadida, kas csv- või xml-failist. INF 2, INF 5 ja INF 6 saab laadida ainult xml-failist. Üle 10-realisi INF-deklaratsioone saab esitada ainult läbi e-maksuameti/e-tolli.

Maksu- ja Tolliamet juhib tähelepanu, et 2011. aasta eest saavad INF 4 esitada ainult need annetuste ja kingituste saajad, kes on kantud valitsuse tulumaksu soodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja. Nimekirjaga saab tutvuda Maksu- ja tolliameti kodulehel .

Lisainformatsiooni ja abi saab Maksu- ja tolliameti teeninduskohtadest, kodulehelt www.emta.ee või helistades elektroonilise deklareerimise infotelefonile 880 0815.

Osale arutelus

  • Juuli Laanemets

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad