Autorid: Annika Matson, Annika Matson Kald • 27. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 nõudmist maksu- ja tolliameti uuele juhile

Riigisekretär kuulutas välja avaliku konkursi maksu- ja tolliameti peadirektori ametikohale. Peadirektor peab juhtima maksu- ja tolliameti tegevust ja korraldama ameti pädevusse kuuluvate ülesannete täitmist.

Ametikoha põhiülesanded on:

* juhib ameti tööd ning ning tagab ametile pandud ülesannete õiguspärase, täpse ja õigeaegse täitmise; tagab ameti eelarve täpse ja otstarbeka täitmise ning riigivara sihipärase kasutamise; esindab ametit selle tegevusvaldkonnas nii siseriiklikult kui ka rahvusvahelisel tasandil.

*

*

Dokumentide esitamise tähtaeg on 16. jaanuaril 2012.

Kandidaadile esitatavad nõuded:

1. magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon, soovitavalt rahanduse, õigusteaduse või avaliku halduse erialal; teenistus kõrgemate ametnike põhigruppi kuuluval või valitaval ametikohal riigi- või kohaliku omavalitsuse ametiasutuses või organisatsioonis vähemalt kolm aastat või muul kõrgharidust nõudval tööl asutuse või ametikoha töövaldkonnas vähemalt viis aastat; vähemalt viieaastane töökogemus organisatsiooni või struktuuriüksuse juhtimisel; soovitavalt töökogemus maksu- või tolli töövaldkonnas; teadmised Euroopa Liidu institutsioonidest ja Euroopa Liidu otsuste tegemise protsessi tundmine; põhjalikud teadmised ning kogemus strateegilises- ja muudatuste juhtimises; Maksu- ja Tolliameti tegevusvaldkonna ja seda reguleerivate õigusaktide ning maksu- ja tolli valdkonna rahvusvaheliste eetikanormide tundmine; orienteeritus kliendikesksusele, head teadmised avalike teenuste osutamisest ja uute teenuste kujundamisest (sh uute tehnoloogiliste lahenduste kasutamisest) ning vastav kogemus; väga hea suhtlemis- ja läbirääkimisoskus, oskus suhelda avalikkusega; eesti keele oskus Vabariigi Valitsuse 20.06.2011 määruses nr 84 "Avaliku teenistuja, töötaja ning füüsilisest isikust ettevõtja eesti keele oskuse ja kasutamise nõuded" sätestatud C1 või sellele vastaval tasemel ja inglise keele oskus kõrgtasemel või kahe võõrkeele (sh üks neist inglise ja teine vene) oskus kesktasemel ametialase sõnavara valdamisega.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

Maksu- ja tolliameti peadirektori palgavahemik on 3000–3400 eurot.

Kandidaadil palutakse esitada:

- avaldus ja motivatsioonikiri elulookirjeldus tunnistuse või diplomi koopia vajaliku kvalifikatsiooni või hariduse kohta; omakäeline kinnitus, et kandidaat vastab teenistusse astumiseks seaduses sätestatud nõuetele essee teemal "Maksu- ja Tolliameti võimalused maksukuulekuse suurendamisel”  (maksimaalselt 1,5 lk)

-

-

-

-

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700