Autor: Lemmi Kann • 9. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sel aastal juba 4500 uut ettevõtjat rohkem kui mullu

E-äriregistri andmetel on 2011. aasta 11 kuuga loodud ligikaudu 4500 ettevõtet rohkem kui terve eelmise aastaga

„Lõppev aasta on olnud märkimisväärne uute ettevõtete registreerimisel. Aastaga on registreeritud koguni kolmandiku võrra rohkem ettevõtteid kui eelmisel aastal,“ ütles justiitsminister Kristen Michal väljendades heameelt, et sel aastal on juba 11 kuuga registreeritud 16546 ettevõtet, mis on ligikaudu 4500 võrra rohkem, kui terve eelmise aasta jooksul kokku.  

Michali sõnul on lisaks meestele ettevõtluses järjest aktiivsemad ka naised, tuues näiteks fakti, et ligikaudu 40 tuhande osaühingu juhatusse kuulub naine ning 14 tuhat naist on otsustanud ettevõtlusega tegeleda läbi füüsilisest isikust ettevõtja staatuse.

„Protsentuaalselt on neljandik ja 40% muljet avaldavad numbrid aga kui vaadata reaalseid arve, siis umbes 40 tuhat osaühingu juhatuse naisliiget ja 14 tuhat füüsilisest isikust ettevõtjana tegutsevat naist on kokku soliidne hulk ettevõtlikke naisi,“ lisas minister.

Pankrotistunud ettevõtjaid on käesoleva aasta 11 kuuga poole võrra vähem kui tervel eelmisel aastal. Kui eelmisel aastal pankrotistus e-äriregistri andmetel terve aasta jooksul 482 ettevõtjat, siis tänavu 11 kuuga on see number 238.

Kustutatud on äriregistrist selle aasta 11 kuuga 7739 äriühingut, mis on 862 võrra rohkem, kui eelmisel aastal, kusjuures ainuüksi oktoobris kustutati kokku 2087 ettevõtjat, kellest 1681 oli jätnud mitme aasta majandusaasta aruanded esitamata ning kustutati seetõttu

Välisosalusega äriühinguid on hetkel äriregistris ligikaudu 14 tuhat, millest ligikaudu 12 tuhande puhul kuulub välismaalastele üle poole osalusest.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700