Autor: Lemmi Kann • 1. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud novembris: TOP 10

Vaata, millised lood pakkusid raamatupidaja.ee lugejatele novembris kõige enam huvi.

1.  Aasta 2012 - mis muutub keskmise töötasu arvutamises Järgmise aasta 1. jaanuaril on plaanitud jõustuma mitmed muudatused töölepingu seaduses. Nendest annab ülevaate  advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär assotsieerunud partner ja vandeadvokaat Pirkko-Liis Harkmaa.

2. 1300 ettevõttel maksupettuse kahtlus Maksu- ja Tolliamet saatis kirjad 1300 ettevõttele, kes võivad ameti hinnangul maksta ümbrikupalka või varjata fiktiivsete arvetega oma tegelikku käivet.

3. Muutuvad raamatupidamise juhendid mõjutavad ettevõtete kasumeid Mitmed muudatused uutes Raamatupidamise Toimkonna juhendites mõjutavad ka ettevõtete kasumeid ja omakapitale. Kuidas ja miks, selgitab Raamatupidamise Toimkonna esimees ja PwC Eesti juht Ago Vilu.

4. Aasta 2012 - mis muutub metsa müügi maksustamisel Järgmisest aastast hakkavad mitte-FIEdest metsaomanikele kehtima uued tingimused metsa müügist saadud tulu ja sellest tehtavate mahaarvamiste arvestamisele ning deklareerimisele-maksustamisele. Muutusi tutvustab ettevõtluskonsultant Olavi Kärsna.

5. Tallinna ähvardab 17 miljoni euro suurune maksunõue Halduskohtu otsuse kohaselt on Tallinna müügimaks aktsiisikaupadele kohaldumise osas vastuolus Euroopa Liidu õigusega. Kui ka muus osas peaks kinnitust leidma müügimaksumääruse õigusvastasus, ähvardab Tallinna enam kui 17 miljoni euro suurune maksude tagastamine, kirjutab Priit Raudsepp, advokaadibüroo SORAINEN maksuõiguse advokaat.

6. Joobenähtudega töötaja joobe tuvastamisel pole alkomeetrit vaja Tööandja peab joobenähtudega töötaja kohe töölt kõrvaldama,  joobeseisundi tuvastamiseks või tõendamiseks sobivad ka otsese juhi või kolleegide seletused ning alati ei pea kasutama selleks eksperti või mõõtevahendit, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepin & Luhaäär.

7. Meeskonnaliiget kaasates küsi tema lahkumistingimusi Esmapilgul võib tunduda veider soovitus meeskonnaliikmeid kaasates küsida kohe nende lahkumistingimuste kohta. Oma blogis soovitab koolitaja-konsultant Ülo Vihma seda aga teha, sest koostöö lõppemine on siis mõlemale poolele valutum.

8. Statistika: Eesti leibkonna elujärg on viimase 20 aasta jooksul paranenud Võrreldes eelmise sajandi 90ndatega on majanduskriisile vaatamata ühiskond praegu homogeensem ebavõrdsus leibkondade vahel väiksem, kirjutab statistikaameti blogis Statistikaameti rahvastiku- ja sotsiaalstatistika osakonna juhataja Urve Kask.

9. Aasta 2012 – mis muutub maksukorralduseseaduses Maksukorralduse seaduses jõustub uue aasta algul mitmeid muudatusi, mida tutvustab Ivo Vanasaun, AS Deloitte Advisory maksu- ja juriidilise osakonna juhtivkonsultant.

10. Kauba edasimüük ei ole riskivaba tegevus Kui esmapilgul võiks arvata, et kauba edasimüümisel suuri õiguslikke riske olla ei saa – kui ostjal on kauba kvaliteedi osas pretensioone vahendaja vastu, on vahendajal samad pretensioonid müüja vastu, siis tegelikult ei pruugi asi olla sugugi nii lihtne, hoiatab Alvin Rödl & Partner Advokaadibüroo OÜ vandeadvokaat Kaarel Kais.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700