Autor: Lemmi Kann • 14. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas sportida keskkonnasõbralikult?

Kui te soovite olla liikuv ja terve keskkonnahoidlikumalt, siis järgmised Bioneer.ee nipid on just teile mõeldud.

• Minge jõusaali asemel keskkonna- või heakorraüritusele. Te saate kaloreid kulutada, lihaseid treenida ja ennast liigutada ka kasuliku tegutsemisega. Näiteks korrastage parki, puisniitu või aeda. Kui tahate mitu päeva jutti trenni teha, siis minge näiteks Eestimaa Looduse Fondi talgutele.

• Eelistage energiaraiskajast jõusaalile õues liikumist. Valige teile sobiv treening ja liikuge. Liikumine ei pea alati õhukonditsioneeridega ja energiaahnete trenažööridega jõusaalis toimuma. Tehke näiteks kepikõndi, jookske või suusatage. Linnaparkides, randades ja tervisekeskustes leidub ka vabas õhus asuvaid trenažööre ning seiklusradasid, mis on kasutajatele tasuta.

• Tutvuge terviseradadega. Kui teate, mis võimalused teil liikumiseks oma kodukandis on, siis on ka motivatsioon suurem. Terviserajad pakuvad sageli võimalust olla samaaegselt looduses ja liikuda.

• Jagage või rentige spordivarustust, kui te seda pidevalt ei kasuta. Nii kulutate te vähem raha ja ei osta kokku treenimisvahendeid, mis nagunii enamuse ajast tolmu koguksid.

• Mõelge spordialade keskkonnakoormusele. Näiteks metsas jooksmine ja kepikõnd on väiksema ressursikuluga tegevused kui treeningsaalis jooksuraja kasutamine. Murdmaasuusatamine on väiksema ressursikuluga kui tõstukite abiga toimuv mäesuusatamine. Jalgrattasport on keskkonnahoidlikum kui motosport.

• Uurige lisainfot ja motiveerige teenusepakkujat. Kui tegelete näiteks golfiga, siis teadke, et golfirada kulutab 100 korda enam vett kui nelja magamistoaga maja. Kui tahate siiski golfi harrastada, uurige kas teie golfiklubi kasutab vähemalt taaskasutatud vett ja säästlikku muruniisutust.

• Ostke kvaliteetseid treeningrõivaid, sest need peavad kauem vastu. Kvaliteetsemad rõivad on lõppkokkuvõttes keskkonnahoidlikumad ja rahakotisõbralikumad.

• Peske oma spordirõivaid keskkonnasõbralike pesuvahenditega. Treenimiseks mõeldud rõivaid tuleb pesta sageli, seega õige pesuvahendi valimine on vägagi oluline.

• Andke oma vanad aga kasutamiskõlblikud sporditarbed taaskasutusse. Sporditarbeid võib pakkuda näiteks Uuskasutuskeskusele.

• Minge võimalusel trenni jalgsi või rattaga. Nii ühendate treeningu ja keskkonnahoidlikkuse. Ei ole mõistlik 20 minutit autoga sõita, et tund aega jooksulindil joosta või kõndida. Parem kõndige kohe!

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700