Autor: Lemmi Kann • 10. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võlahätta sattunud saavad tasuta infotelefoni

Kogemustega võlanõustajad moodustasid oma mittetulundusühingu ja avavad heategevuslikus korras tasuta nõustamistelefoni, kust saavad abi kõik, kes ühel või teisel põhjusel maksekohustustega hätta on jäänud.

MTÜ Võlanõustajad eestvedajate Terje Läätsi ja Ülle Schmidti sõnul on tuhanded üksikisikust maksuvõlglased, õppelaenuvõlglased ja nende käendajad, eluasemelaenudega hättajäänud ning sajad sundmüügis

kodud kahjuks juba tavapärased näited Eesti inimeste võlamuredest.

"Võlanõustajad kuulevad igapäevaselt ka klientide üürivõlgadest, kohtutäiturite poolt arestitud arvetest ning kiirlaenu- ja inkassofirmade suurtest nõuetest.

Tasuta võlanõustamist küll osutatakse üle riigi, kuid see toimub põhiliselt omavalitsuste, sotsiaalministeeriumi ja Töötukassa tähtaegsete lepingute alusel ning muutuda võivad nõustajad, nõustamiskohad ning kontaktandmed.  Need ongi põhjused, miks võlanõustajate mittetulundusühing otsustas avada tasuta infotelefoni. Seal anname nõu, mida võlamurede puhul esimeste sammudena ette  kuhu pöörduda põhjalikumaks tasuta nõustamiseks," rääkisidvõlanõustajad.

Võlanõustamise infotelefon numbriga 5800 1471 on avatud alates 15. novembrist esialgu kaks korda nädalas: teisipäeviti kl.16.00-19.00 ja reedeti kl.12.00-15.00.

Mittetulundusühing Võlanõustajad hoiab telefoni avatuna aasta lõpuni ja loodab, et kõik hädasolijad selle numbri üles leiavad..  

Võlanõustajatega saab ühendust ka e-posti teel [email protected]

ning peatselt on valmimas ka koduleht www.volanoustajad.eu

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700