PwC: IT-turvalisuse-alane optimism kahaneb

PwC ülemaailmne arvutiturbe alane uuring näitab, et aasta-aastalt suureneb ettevõtete ja organisatsioonide informeeritus oma infosüsteemide kaitstusest ning väheneb vastanute hulk, kes usuvad, et nende organisatsioonis on selles osas asjad korras.

Masu sundis umbkaudu pooli vastanuist infokaitse eelarveid kärpima ja rahakraanid ei näi veel niipea uuesti avanevat.

Ligi 10 000 vastanuga esinduslik uuring näitab, et kuigi 72% küsitletutest peab oma organisatsiooni infokaitse alast tegevust tõhusaks, on kõnealune suhtarv alates esimesest sarnasest uuringust 5 aastat tagasi järjekindlalt langenud. 2006.a oli oma ettevõtte infoturbe tõhususes veendunuid 84% ja mullu 74%. Teisalt on kasvanud organisatsioonide informeeritus enda olukorrast: kui veel eelmisel aastal ei teadnud 23% vastanuist, kui palju organisatsioonis aasta jooksul toimus infoturbe intsidente, siis tänavu oli mitteteadjaid vaid 9%.

Pooled vastanuist on viimasel aastal vähendanud kulutusi infokaitsele, sama palju on neid, kes on sellealaseid investeeringuid edasi lükanud. Kärbitud eelarvete tõttu on vähenenud turvavõimekus mitmes valdkonnas nagu töötajate taustakontroll, internetikasutuse jälgimine, identiteedihalduse strateegiad jne. Seejuures ei näe ka vastanutest pooled oma infoturbe-alaste kulutuste suurenemist uue majanduslanguse kartuses ka eeloleval aastal.

43% uuringus osalenud organisatsioonidest omas nii infoturbe-alast toimivat tegevusstrateegiat, kui ka viis seda aktiivselt ellu. 27% vastanuist omas ainult strateegiat ja 15% ainult aktiivset ennetustegevust. 14% vastanuist on n.n „tulekahjude kustutajad“, kel pole ei strateegiat ega ennetavaid tegevusi.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

SmartAccounts - lihtsaim ja kiireim raamatupidamistarkvara pilves

SmartAccounts on majandustarkvara, mis on suunatud väikese ja keskmise suurusega uuendusmeelsetele ettevõtetele, kelle jaoks on oluline lihtsus ja mugavus.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

Ramirent Shared Services AS is looking for a GENERAL LEDGER ACCOUNTANT

Ramirent Shared Services AS

11. detsember 2017

Lemoine Estonia otsib RAAMATUPIDAJAT

Manpower OÜ

03. detsember 2017

Taxify is looking for an ACCOUNTANT

Taxify OÜ

17. detsember 2017

Uudised

Tööriistad