Tööalast koolitust alustanute arv tegi rekordi

Tööalast koolitust alustas eelmisel kuul 2 541 registreeritud töötut, mis on läbi aegade kõrgeim kuu jooksul alustatud koolituste arv, teatas Töötukassa.

Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli sõnul näitab tööalastele koolitustele sisenenute arv eelkõige inimeste suurenenud huvi täiend- ja ümberõppe vastu. „Koolitusvõimaluste mitmekesistumine ning inimeste huvi uusi oskusi omandada ja olemasolevaid täiendada aitab inimestel taas tööturule naasta,“ lisas Paavel.

Septembris registreeris end töötukassas 6 958 uut töötut, mis on mõnevõrra rohkem kui augustis. Kuu lõpus oli registreeritud töötute arv 46 573 ehk 7,2% 16-aastastest kuni pensioniealisest tööjõust. Kõrgeim oli registreeritud töötuse määr endiselt Ida-Virumaal (12,9%) ning madalaim Jõgevamaal (4,3%).

Varasema töökogemusega registreeritud töötute osakaal kõigist registreeritud töötutest oli augusti lõpus 87%. Kõige rohkem on registreeritud töötute hulgas oskus- ja käsitöölisi (sh ka ehitustöölised) ning lihttöölisi (19%). Järgnevad teenindus- ja müügitöötajad (18%).

Septembris lisandus vähem tööpakkumisi kui augustis

Kuu jooksul lisandus 4 406 uut tööpakkumist ja vahendatavate töökohtade koguarv oli 9 068. Kõige suurem osakaal vahendatavatest tööpakkumistest oli oskus- ja käsitöölistele (27%). Järgnesid seadme- ja masinaoperaatoritele (20%) ning teenindus- ja müügitöötajatele (18%) pakutavad töökohad.

Tööalasel koolitusel osales septembris 3 432 ja tööotsingu koolitusel (tööotsingu töötoas) 930 inimest. Tööpraktikal osales 652, tööharjutusel 390 ning tööklubis 851 inimest. Karjäärinõustamise teenust osutati 1 582 inimesele. Ettevõtluse alustamise toetuse abil sai ettevõtte luua 48 inimest, kelle äriplaanide kohaselt luuakse 80 uut töökohta. Palgatoetusega rakendus septembris tööle 434 inimest. Kokku oli septembris palgatoetusega töötamas 2 834 inimest.

Töötukassa maksis septembris töötuskindlustushüvitist 10 068 inimesele ehk 19 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine kalendrikuu eest makstud hüvitis oli 297 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 2,6 miljoni euro. Ligikaudu 64 euro suurust töötutoetust sai septembris 8 659 inimest ehk 17 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.
Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa septembris 488 inimesele. Keskmine septembris määratud hüvitis oli 1 211 ning hüvitisteks maksti kokku ligi 523 tuhat eurot.

Tööandja maksejõetuse hüvitise määras töötukassa septembris 185 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 314 eurot ning hüvitisteks maksti septembris üle 519 tuhande euro.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Profit - lihtne ja funktsionaalne majandustarkvara

Profit on lihtne, aga funktsionaalne äritarkvara, mis sobib nii väike- kui suurettevõtetele. Tarkvara katab tüüpilise ettevõtte igapäevased vajadused tänu erinevatele moodulitele, mis on omavahel täielikult integreeritud. Kõik toimingud (va kiire jaemüük) tehakse samas programmis.

TAAVI PALK – parim valik kõigile palgaarvestajaile

Töötasude arvutamist ja maksustamist puudutava seadusandluse igaaastane muutumine ja uute peensuste jätkuv lisandumine on palgaarvestusest teinud ühe komplitseerituma valdkonna finantsarvestuses.

Valdkonna tööpakkumised

Südameapteek otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Pharma Holding OÜ

31. märts 2018

HANZA SSC Tartu otsib RAAMATUPIDAJAT

HANZA SSC Tartu OÜ

19. märts 2018

Uudised

Tööriistad