Kuidas tasustatakse töölähetust puhkepäeval

Kuidas tasustatakse töötamist puhkepäevadel, selgitab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

Küsimus: Kui töötaja täidab puhkepäeval välislähetuses tööülesandeid, kas on vaja täiendavalt maksta töötajale mingeid tasusid (ületund) ? Kuidas on üldse reguleeritud sellised olukorrad ?

Vastus: Kõik töötunnid, mis ületavad töölepingus kokkulepitud iganädalast tööaega, loetakse ületundideks olenemata sellest, kas neid tehakse oma töökohal või välislähetuses viibides. Eeldus on, et ületundide eest antakse võrdeses ulatuses vaba aega. Sellisel juhul tasustatakse ületunnid nagu tavalised töötunnid. Kui on aga töötajaga kokkulepitud, et ületunnitööd tasustatakse rahas, siis tuleb maksta töötajale ületunnitöötasu ehk 1,5-kordset töötasu.

Milline aeg lähetuses viibitud ajast loetakse lisaks reaalselt töötatud tundidele tööajaks, st kas näiteks teeloleku aeg, hotellis viibimise aeg, lennujaama mineku aeg, vms on ka tööaeg, oleneb poolte kokkuleppest. Üldjuhul kuulub töötasu ja ületunnitasu maksmisele siiski töö tegemise eest.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad