Autor: Lemmi Kann • 30. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LAWIN sai Baltikumi parima advokaadibüroo tiitli

Mainekas õigusajakiri The Lawyer tunnistas üleeilsel Euroopa auhindade jagamisel Baltikumi parimaks advokaadibürooks LAWIN-i

Euroopa üks mainekamaid õigusalaseid ajakirju The Lawyer jagas eile Šveitsis Genfis auhindu mandri-Euroopa silmapaistvaimatele advokaadibüroodele. Baltikumi juhtivaks advokaadibürooks tunnistati taaskord LAWIN, teatas büroo.   esimene Euroopa auhinna võitja Skandinaavia ja Baltikumi kategoorias aastal 2009 ning ainuke Baltikumi advokaadibüroo, mis on antud kategoorias üldse kunagi ära nimetatud. Tänavu jaotati Skandinaavia ja Baltikumi kategooria kaheks ning 28.septembril toimunud pidulikul auhinnatseremoonial võttis LAWINi juhatuse liige Filips Klavins vastu esimese auhinna vastloodud Baltikumi kategoorias.

LAWIN oli The Lawyeri

LAWINi juhatuse esimehe Rolandas Valiunase sõnul kinnitab The Lawyeri tunnustus taaskord büroo positsiooni Baltikumi juhtiva advokaadibüroona.

„Alates LAWINi loomisest aastal 2004, on LAWIN investeerinud märkimisväärse hulga nii finants- kui ka inimressursse tagamaks, et büroo teenused vastaksid kõrgeimatele standarditele; et bürool oleks parimad töötajad, põhjalikem oskusteave ning sissetöötatud äriprotsessid, mis ühendatuna võimaldavad meil klientide ootustele vastata ja neid ületada. Meil on suur au, et meie pingutusi tunnustavad lisaks meie klientidele ka prestiižseimaid rahvusvahelised väljaanded ning õigusabiteemalised kataloogid,“ sõnas Valiunas.

„Eesti vanasõna ütleb, et magavale kassile hiir suhu ei jookse.  LAWIN on kõigis kolmes Balti riigis sihikindlat tegutsenud juba üle 20 aasta. See, et Baltikumi kategooria esimene auhind tuli just LAWINle, on meie tööle ja tegemistele tõepoolest suur tunnustus, mille üle on siiralt hea meel," lisas LAWIN Tallinna büroo üks asutajaliikmetest hr Toomas Luhaäär.

LAWINi juhatuse esimees hr Rolandas Valiunas märkis, et büroo on õnnelik ka teiste oluliste sel aastal saadud tunnustuste üle. Üks neist on näiteks märtsis juhtiva rahvusvahelise finantsõigusalase väljaande International Financial Law Review (IFLR) poolt väljastatud tunnustus „Baltikumi aasta advokaadibüroo 2011“ juriidilise innovatiivsuse eest äri- ja finantsõiguse vallas.

Lisaks kuulutas Thomson Reuters – maailma juhtiv nn targa info allikas – hiljuti välja omapoolsed ühinemiste ja omandamiste turu analüüsid 2011. aasta esimese viie kuu osas. LAWIN nimetati koos ülemaailmse haardega õigusabipakkujaga Freshfields Bruckhaus Deringer juhtivaks ühinemis- ning omandamistehingute nõustajaks kogu Ida-Euroopa ning Kreeka regioonis.

„See silmapaistev tunnustus LAWINile näitab büroo vaieldamatut positsiooni Baltikumi ja isegi kogu Ida-Euroopa regiooni juhtivate õigusnõustajate hulgas ning tõstab esile piirkonna ühinemiste ja omandamiste turu arengu pärast majandussurutist. LAWIN nõustas 2011. aasta esimesel poolel 13 olulist ühinemise ning omandamise tehingut,“ selgitas Valiunas.

Tasub teada

The Lawyeri Ühendkuningriigi auhinnad on õigusvaldkonna peamiseks kvaliteedi mõõdupuuks olnud rohkem kui kümme aastat.

Euroopa auhindu hakati välja andma aastal 2009, et tõsta esile mandri-Euroopa parimaid advokaadibüroosid.Rahvusvaheliste ettevõtete juristidest ja erapraksiste juhtidest koosnev žürii hindab juhtivaid advokaadibüroosid rohkem kui 47 riigis.Valik tehakse järgmiste  kriteeriumite alusel: strateegiline visioon, tugev partnerluseetika, head majandustulemused ning areng, järjepidevalt silmapaistvad tulemused valitud sektorites ning oskuslik  talendijuhtimine. Täiendavat infot saab lugeda SIIT.

Taust

LAWIN asutati aastal 2004, kui liitusid kolm Balti riikides juba alates 90ndate aastate algusest äriõiguse valdkonnas edukalt tegutsenud advokaadibürood: Lepik & Luhaäär Eestist, Klavins & Slaidins Lätist ja Lideika, Petrauskas, Valiunas ir partneriai Leedust.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700