Parts: autoriõiguste regulatsioonid on ajale jalgu jäänud

Täna hommikul alanud infoühiskonna konverentsil „Õigus luua, õigus tarbida“ rõhutas majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et täna kehtivad autoriõiguste regulatsioonid on tehnoloogilisele arengule ja ajale jalgu jäänud.

„Internet on loonud võimaluse kasutada digitaalset sisu nagu muusika, filmid ja mängud globaalselt. Tehnilised võimalused osutada ja tarbida teenuseid üle digitaalsete võrkude arenevad tormiliselt. Samas lahenduste kasutuselevõtmine takerdub tihti üle-eelmisest sajandist pärineva autoriõiguste kaitse süsteemiga kooskõla leidmise taha,“ ütles minister Parts avakõnes ja lisas, et internetimajanduses autoriõigustega seonduvad probleemid ei ole mitte ainult Eesti mure, vaid ka mujal maailmas puuduvad nendele küsimustele head lahendused.

„Probleeme on kõigil kolmel osapoolel. Autoritel on keeruline internetis oma õigusi kaitsta ja oma tooteid või teenuseid levitada. Teenuspakkujad takerduvad oma tegevuses erinevatesse nõuetesse ja regulatsioonidesse. Oma võimalustes on piiratud ka tarbijad. Tihtilugu selgub, et kuigi näiteks Eesti tarbija soovib saada osa maailmas loodud muusikast, kirjandusest, filmidest või kasvõi arvutimängudest ning on valmis selle eest ka maksma, siis tal ei ole interneti kaudu see lihtsalt võimalik. Me elame õigusriigis ja seaduste järgimine peaks olema pigem norm, mitte erand. Kui arvestatav osa elanikkonnast rikub õigusnorme ja puuduvad võimalused seaduskuulekaks alternatiiviks, siis devalveerib see õigusriigi,“ rääkis Parts kirjeldades autoriõigustega seotud probleeme.

Parts kutsus osalejaid ja avalikkust üles arutama, kuidas internetimajanduses saavad loojate, teenusepakkujate ja tarbijate huvid olla kaitstud arengut soodustaval viisil.

Tasub teada

Täna toimuv infoühiskonna konverents keskendub sel aastal autoriõigustele digiajastul ja kannab pealkirja „Õigus luua, õigus tarbida“. Konverentsi eesmärk on arutleda digitaalse sisu kasutamisega seonduvate õiguste, kohustuste ja võimaluste üle muutunud tehnoloogiliste võimaluste maailmas. Konverentsist on võimalik osa saada ka virtuaalselt, kodulehel asuva otseülekande ja Twitteri keskkonna vahendusel (konverentsi hashtag on #iyk).

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad