3. oktoobril on tulu- ja sotsiaalmaksu tasumise tähtaeg

Maksu- ja Tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 3.oktoobril on tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg nendel maksumaksjatel, kes olid 2010. aastal registreeritud FIE-na ning tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg nendel maksumaksjatel, kes said 2010. aastal kasu vara võõrandamisest.

2010. aasta tuludeklaratsioonide põhjal on enam kui 8500 inimesel kohustus tasuda 3. oktoobriks täiendavat tulumaksu kokku üle 14,1 miljoni euro, mida on 4,5 miljonit euot rohkem kui aasta tagasi. Kui aasta tagasi oli suurim tulumaksu summa, mis tuli täiendavalt tasuda, üle poole miljoni krooni (ca 32 000 eurot), siis tänavu on suurim summa üle poole miljoni euro ( ca 8, 8 miljonit krooni).
10 000 FIE-l tuleb maksta ettevõtlustulult arvestatud sotsiaalmaksu kokku 7,1 miljonit eurot.

Kõigile neile, kes on kohustatud 3. oktoobriks juurdemaksu tasuma, saatis MTA ka maksuteated. Kliendid, kes ei ole maksuteadet mingil põhjusel kätte saanud või on selle ära kaotanud, saavad maksuteadet kontrollida e-maksuametis/e-tollis oma 2010. aasta tuludeklaratsiooni infoleheküljel või pöörduda elukohajärgsesse maksu- ja tollikeskuse klienditeenindusse.
Maksuhaldur saadab e-posti teel välja ka teavituskirjad neile, kellel ei ole ettemaksu kontol piisavalt raha.

2010. aasta eest esitati üle 540 000 tuludeklaratsiooni, neist rohkem kui 434 000 deklaratsiooni alusel tagastati kokku 98 miljonit eurot tulumaksu.
Juurdemaksmisele kuulus rohkem kui 18 000 tuludeklaratsiooni alusel üle 19 miljoni euro tulumaksu.

Alates järgmisest aastast, kui deklareeritakse 2011. aasta tulusid, muutub tulumaksu tagastamise kord. Kiiret, viie tööpäeva tagastust saavad loota vaid need kliendid, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt ja kelle deklaratsioon ei vaja lisakontrolli. Juures on lisatingimus, et 2010. aasta tuludeklaratsioon esitati tähtaegselt st hiljemalt 31.03.2011 ja maksumaksja ei ole aasta jooksul olnud võlglane Maksu- ja Tolliameti ees.

"Muudatus, millest teavitasime juba käesoleva aasta algul, on kantud ideest kasvatada maksumaksjates seaduskuulekust", sõnas MTA teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialist Hannes Udde. "Jätkuvalt on meil palju neid maksumaksjaid, kes ei esita oma tuludeklaratsiooni tähtajaks ning ei tasu õigeaegselt oma maksusid riigile. Edaspidi saavad kiire tulumaksu tagastuse ainult seaduskuulekad maksumaksjad", lisas Udde.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saab ka Maksu- ja Tolliameti infotelefonilt 8800811.

 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

MAXIMA EESTI OÜ ootab oma meeskonda PALGAARVESTAJAT

Maxima Eesti OÜ

19. november 2018

KAARLI HAMBAPOLIKLIINIK otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Tripod Grupp OÜ

30. november 2018

Uudised

Tööriistad