Autor: Lemmi Kann • 23. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehke oma unistused teoks

Kindlasti on teie tutvusringkonnas inimesi, kes räägivad alalõpmata, mida nad teeksid, kui nende elu ei oleks selline, nagu ta parasjagu on. Nad elavad mingi sihi nimel tulevikus ja kannatavad olevikus, kirjutab Bioneer.ee.

„Töötan siin ettevõttes veel ühe aasta, sest praegu ei saa ju ära minna. Ma jätaksin töökaaslased hätta, kui lahkuksin. Aasta pärast on tööl probleeme vähem, mina olen kogenum ja käes on õigem hetk lahkuda. Uus töö annaks parema palga ja saaksin elult võtta kõike, mida ihkan. Ostaksin uue korteri ja hakkaksin lapse peale mõtlema. Selle aastanumbri sees last planeerida, on liiga vara. Kui meil saab olema uus eluase, siis on elu piisavalt hea, et peret laiendada.“

Kas tuleb tuttav ette?

„Mina ei sorteeri prügi. Nagunii valatakse kõik samasse patta. Järgmisel aastal lubati olukorda parandada ja prügist loobumine lihtsamaks teha. Küll siis jõuab sorteerida.“ Kas teie abikaasa rääkis eile just sama juttu?

„Ma pean hakkama tervislikult toituma. Suvel on see nii mõttetu teema, sest üks grillipidu ajab teist taga. Ma alustan sügisest. Kui ma olen tervem ja saledam, siis mind märgatakse rohkem ja mu elu on kordi etem.“ Kas ka teie olete meister, leidmaks põhjendusi?

Ära oota elu, vaid hakka elama. Tähtis on elada nüüd. Kolme aasta pärast ei pruugi tänane unistus enam inspireeriv olla. Ootamine on väga ressursimahukas ettevõtmine. Te raiskate taastumatut väärtust – teie oma elu.

Õnnetu inimene on raske kaaslane nii iseendale kui teistele. Küsige endalt ja teistelt, mis takistab neid unistust täna teostamast. Kas suuremat elamist on vaja elustandardis kinni olevale lapsevanemale või lapsele? Küsige, kas hirm töökohta vahetada on põhjus, miks ohverdada terve aasta oma elust. Mõelge, kas prügi sorteerimata jätmine pole kinni vaid laiskuses. Pärige, kas suvine õgimine muudab hilisema kaalulangetamise lihtsamaks.

Olgem ausad, elu lükkamine homsesse on enamasti põhjustatud hirmust elamise ees, mitte parema aja ootamisest. Eestlastel on ütlemine, et julge hundi rind on rasvane. See tähendab, et inimene, kes julgeb elada ja tegutseda, saavutab edu suurema tõenäosusega, kui pidevat ootamist eelistav inimene. Uutel aegadel on uued mured. Inimesed ja mured käivad käsikäes.

Siinkohal ei jaga autor soovitust tegutseda mõtlematult. Liigne kiirustamine pole ka hea. Kohe ei tähenda, et peate oma soovid SMS-laenuga teoks tegema. Tegelikult ei pea unistused üldse rahaliselt mõõdetavad olema. Helistage ammusele sõbrale, kirjutage raamat või olge üks päev elust fotograaf. Tegutsemisjulgus tähendab, et kui teie südamesoov on õppida tangot meisterlikult tantsima, siis te lähetegi lähiajal kursustele. Te ei oota kolme aastat.

Kui südamesoovide täitumine tundub keeruline, siis paluge abi ja ärge peljake olla innovaatiline. Oletagem, et te olete põline linnainimene, kes ihkab linnainimeseks jäädagi, aga teie unistuseks on looduslike materjalidega viimistletud kodu. Te soovite ühendada linnaliku mugavuse ja maalähedase hubasuse. Kahjuks on kõikidel teie tuttavatel euroviimistlusega kodud. Kergesti tekib tahtmine lüüa käega – küll järgmise remondiga jõuab teha. Millal? Kas kolme aasta pärast? Et oma südamesoov teoks teha, tuleb leida endas julgust, küsida teadjamatelt nõu ning viia oma kodus läbi totaalne muutumine. Kui olla oma soovides kindel, pakub kodu juba järgmised kolm aastat suuremat rõõmu.

Õnnelik inimene on väärt kaaslane. Ta armastab ennast ja näeb põhjust teha ja olla. Õnnelik inimene suudab elus palju rohkem ära teha ja temast kiirgab nakatavat energiat. Viige oma unistused täide ja innustage teisi sama tegema

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700