Taliga tööandjatele: alampalga ostujõud tuleb taastada

Ametiühingute Keskliidu esimees Harri Taliga kutsub tööandjaid üles sõlmima alampalga kokkulepet 2012. aastaks.

Taliga esineb täna pärastlõunal Tööandjate Keskliidu volikogul, et põhjendada vajadust tõsta töötasu alammäära. Ametiühingute juhi sõnul on esmatähtis taastada alampalga ostujõud, mis alates 2008. aastast toimunud 21%list hinnatõusu arvestades peaks tõusma isegi kõrgemale kui ametiühingute seni taotletud 325 eurot.

“Esmatähtis eesmärk on liikuda edasi tänaselt tasemelt, isegi kui alampalga vähenenud ostujõud järgmisel aastal täielikult ei taastu,” nentis Taliga.

EAKL esimehe hinnangul ei ole kõlanud ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti töötasu alammäära senise taseme säilitamiseks. “Majandus kasvab, tööviljakus on paranenud ja ettevõtete kasvavad kasumidki näitavad üha suuremat investeerimisvõimekust,” loetles Taliga näitajaid, mis loovad soodsa pinnase alampalga tõstmiseks.

“Alampalga kunstlikust hoidmisest nelja aasta tagusel tasemel kaotab majandus tervikuna, samuti paljud töötajad ning korrektsed ettevõtjad,” kinnitas Taliga lisades, et  kõrgem alampalk tooks rohkem raha sisetarbimisse, suurendaks riigi maksutulusid ja vähendaks kulutusi toimetulekutoetustele nin seega majandusele oleks alampalga tõus ainult tervendav.

Ametiühingujuht ütles, et ootab kohtumiselt tööandjate keskliidu volikoguga sisulist arutelu ning läbirääkimiste tulemusena uue alampalga kokkuleppe sõlmimist. 

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PLAYTECH ESTONIA OÜ is hiring a SENIOR ACCOUNTANT in Tartu

Playtech Estonia OÜ

04. jaanuar 2019

Uudised

Tööriistad