Autor: Rivo Sarapik • 16. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik hakkab reservidest igapäevakulusid katma

Rahandusministeerium kinnitas, et valitsus soovib hakata haigekassa ja töötukassa reserve kasutama riigi igapäevakulude katteks, prognoosi järgi vajab riigikassa nelja aasta jooksul ligi 570 miljonit eurot, kirjutab Postimees. Töötukassa ja haigekassa juhid peavad sellist plaani seadusevastaseks.

Rahandusministeeriumi arvutuste järgi säästaks riik sellisel moel nelja aastaga 28 miljonit eurot. Sääst tähendab seda, et laenu võttes peaks intressi maksma pangale, aga sotsiaalreservidest laenates saab intressi riik ehk haigekassa ja töötukassa.

Valitsuse liikmed Jürgen Ligi ja Andrus Ansip on kinnitanud, et riigi rahavoogude paremaks juhtimiseks on plaan liita haige-, töötu- ja riigikassa, kuid vastavat eelnõu pole ja liitmise kava üle peavad ametnikud praegu läbirääkimisi.

 "Keegi ei ole kavatsenud konfiskeerida Töötukassa või Haigekassa reserve, sellist plaani pole olnud. Nii palju, kui mina olen saanud aru Riigikassa ja Töötukassa vahelistest läbirääkimistest, siis need tingimused, mida Riigikassa spetsialistid on praegu pakkunud Töötukassale, on märksa paindlikumad kui need tingimused, mille alusel on praegu Töötukassa oma reservid paigutanud," kommenteeris valitsusjuht Andrus Ansip eile valitsuse pressikonverentsil. "Ehk siis see perioodi kestvus, mille jooksul vahendite omanik ei saa vahendeid kasutada, Riigikassa puhul oleks märksa lühem kui ta praegu on Töötukassal omal käel paigutatud reservide puhul."

Riigikassa Töötukassale pakutud tingimused on Ansipi väitel märksa paindlikumad raha kasutamise mõttes olemasolevaga võrreldes.

 

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700