Swedbanki ATMis kopeeriti sadade klientide pangakaarte

Rakveres kopeerisid kurjategijad septembri alguses Swedbanki sularahaautomaadist sadade klientide pangakaardi andmeid.

Virumaa Teataja kirjutab, et kurjategijatel õnnestus osade inimeste pangakontodelt ka raha välja võtta.

Swedbank vahetab kannatanute pangakaardid välja. Seni on pangakaardiga tehtavad toimingud peatatud.

Kuritegu uurib politsei.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask vahendas, et pangal on kahtlus, et nimetatud kuupäevadel tõepoolest Swedbanki Rakvere sularahaautomaadil võis olla kopeerimisseade. "Taoliste seadmete kasutamine on ebaseaduslik ning kriminaalkorras karistatav.

Swedbank informeeris Siilivaski teatel koheselt kõiki kliente, kelle kaardiandmed võisid olla ohustatud, paludes vajadusel vahetada kaarti (mida saab teha tasuta) või kaardi turvatunnuseid (PIN koodi). "Meie andmetel on seadmega kokku puutunud kaarte mõnisada. Klientidele, kelle kaardi võimalik kuritarvitamine saab asjaolude menetlemisel kinnituse, hüvitatakse tekkinud kahjud." 

Kui sularahaautomaadi või mõnes muu makseterminali juures tekib kahtlus, et selle küljes on mõni tundmatu lisaseadeldis, tuleks panga teatel oma kahtlustest teavitada kohe politseid või automaati omavat ettevõtet.

Lisaseadme olemasolule võivad viidata rippuvad juhtmed, vildakalt või logisevalt paiknevad osad, suured liimi- või lõhkumisjäljed automaadil.

Samuti, kui kaardi sisestamine või kättesaamine automaadist on raskendatud ning seda tuleb sikutada jõuga või kasutada erilisi võtteid, võib olla põhjuseks, et sisestusavale on ette seatud mõni täiendav osa, mida seal olla ei tohiks.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad