"Kreeklaste mõnitamine on äärmiselt primitiivne"

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on äärmiselt primitiivne ja solvav arvata, et võlakriisis riikide abifondist ESM Kreekale laenatav raha "muutub seal kohe ouzoks ja pärast seda hakkavad kõik sirtakit vihtuma".

 "Minu arvates on selline ettekujutus äärmiselt primitiivne ja ka solvav," ütles peaminister täna riigikogu infotunnis keskerakondlaste küsimustele võlakriisi kohta vastates.

"Solvav mitte ainult Kreeka riigi ja rahva suhtes, vaid solvav ka kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide juhtide suhtes ning kindlasti on see solvav ka Euroopa Keskpanga töötajate suhtes," märkis ta. "Tundub, et väga paljude inimeste jaoks Kreeka on midagi niisugust, mis absoluutselt meie kultuuriruumi ei mahu, et seal elavad ainult vastutustundetud inimesed. Ma väidan kindlalt, et selline uskumus on vale."

Ansipi sõnul peaks ESM hakkama tööle täpselt samamoodi kui IMF - kui riik tahab saada laenu, peab ta täitma konkreetsed tingimused, kärpima kulutusi ja viima läbi reforme.

"Meil ei maksaks umbusaldada EL-i juhte, kes loovad samasugust abimehhanismi EL-i ja eurotsooni jaoks. Meil ei maksaks eeldada, et Brüsselis on tegemist inimestega, kes oskavad ainult raha põletada," lisas peaminister.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV

Keskmistele ja suurtele ettevõtetele mõeldud Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad