"Kreeklaste mõnitamine on äärmiselt primitiivne"

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on äärmiselt primitiivne ja solvav arvata, et võlakriisis riikide abifondist ESM Kreekale laenatav raha "muutub seal kohe ouzoks ja pärast seda hakkavad kõik sirtakit vihtuma".

 "Minu arvates on selline ettekujutus äärmiselt primitiivne ja ka solvav," ütles peaminister täna riigikogu infotunnis keskerakondlaste küsimustele võlakriisi kohta vastates.

"Solvav mitte ainult Kreeka riigi ja rahva suhtes, vaid solvav ka kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide juhtide suhtes ning kindlasti on see solvav ka Euroopa Keskpanga töötajate suhtes," märkis ta. "Tundub, et väga paljude inimeste jaoks Kreeka on midagi niisugust, mis absoluutselt meie kultuuriruumi ei mahu, et seal elavad ainult vastutustundetud inimesed. Ma väidan kindlalt, et selline uskumus on vale."

Ansipi sõnul peaks ESM hakkama tööle täpselt samamoodi kui IMF - kui riik tahab saada laenu, peab ta täitma konkreetsed tingimused, kärpima kulutusi ja viima läbi reforme.

"Meil ei maksaks umbusaldada EL-i juhte, kes loovad samasugust abimehhanismi EL-i ja eurotsooni jaoks. Meil ei maksaks eeldada, et Brüsselis on tegemist inimestega, kes oskavad ainult raha põletada," lisas peaminister.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad