FIE maksukoormus ei vähene

Rahanduskomisjoni ettepanekul lükkas Riigikogu täna tagasi Keskerakonna algatatud eelnõu, mille kohaselt vähendataks FIEde sotsiaalmaksu avansiliste maksete suurust.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud sotsiaalmaksu- ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõuga (14 SE) vähendatakse FIEde sotsiaalmaksu avansiliste maksete suurust kvartali eest seniselt kolmekordselt sotsiaalmaksu seaduse §-s 21 nimetatud kuumääralt arvutatud summalt kahekordsele vastavalt kuumääralt arvutatud summale.

Teise muudatusena nägi eelnõu ette võimaldada FIEdel omapüütud kalade realiseerimise eest saadud tulust, millest on tehtud lubatud mahaarvamised, maksustamisperioodil täiendavalt maha arvata kuni 2877 eurot.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles täna, et FIEd on võrreldes osaühinguga mitmes mõttes oluliselt kehvemas olukorras. "Eelkõige on FIEde probleemiks tulu- ja sotsiaalmaksu avansilised maksed. Kui tulumaksu avansilistest maksetest on võimalik veel vabaneda esitades Maksuametile avaldus, siis sotsiaalmaksu avansilised makseid tuleb maksta ka tulu puudumisel.“

„Keskerakonna välja pakutud eelnõu eesmärgiks on parandada füüsilisest isikute ettevõtjate olukorda Eestis läbi avansiliste sotsiaalmaksete vähendamise ning samuti nähakse ette täiendav tulumaksuvabastus FIEdele omapüütud kalade realiseerimise eest kuni 2833 euro ulatuses aastas,“ selgitas Simson. „Sellega võrdsustatakse FIEdest rannakalurid põllumeeste ja erametsaomanikega.“

Ettepaneku poolt hääletas 50 ja vastu 43 Riigikogu liiget. Seega langes nimetatud eelnõu menetlusest välja.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Majandustarkvara RAPID

Tarkvaraga RAPID saate korraldada keskmise või väikese ettevõtte raamatupidamise ja majandusarvestuse - laoarvestus, palgaarvestus, teenindus, üüriarvestus, jm. RAPIDi tasuta versiooniga saab töö tehtud üksikettevõtja, alustav ettevõte või mittetulundusühing.

Tarkvararobootika ja tööprotsesside automatiseerimine – millal see läbimurde saavutab?

Olles kuulnud tarkvararobootikast ja tööprotsesside automatiseerimisest (robotic process automation, RPA), hakkavad ettevõtted sageli mõtlema, kas peaks eelistama RPAd praeguste süsteemide uute funktsioonidega värskendamise või integreeritud lahenduste loomise asemel.

Valdkonna tööpakkumised

PricewaterhouseCoopers otsib RAAMATUPIDAJAT

PricewaterhouseCoopers AS

04. veebruar 2019

Uudised

Tööriistad