FIE maksukoormus ei vähene

Rahanduskomisjoni ettepanekul lükkas Riigikogu täna tagasi Keskerakonna algatatud eelnõu, mille kohaselt vähendataks FIEde sotsiaalmaksu avansiliste maksete suurust.

Eesti Keskerakonna fraktsiooni algatatud sotsiaalmaksu- ja tulumaksuseaduse muutmise seaduse eelnõuga (14 SE) vähendatakse FIEde sotsiaalmaksu avansiliste maksete suurust kvartali eest seniselt kolmekordselt sotsiaalmaksu seaduse §-s 21 nimetatud kuumääralt arvutatud summalt kahekordsele vastavalt kuumääralt arvutatud summale.

Teise muudatusena nägi eelnõu ette võimaldada FIEdel omapüütud kalade realiseerimise eest saadud tulust, millest on tehtud lubatud mahaarvamised, maksustamisperioodil täiendavalt maha arvata kuni 2877 eurot.

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson ütles täna, et FIEd on võrreldes osaühinguga mitmes mõttes oluliselt kehvemas olukorras. "Eelkõige on FIEde probleemiks tulu- ja sotsiaalmaksu avansilised maksed. Kui tulumaksu avansilistest maksetest on võimalik veel vabaneda esitades Maksuametile avaldus, siis sotsiaalmaksu avansilised makseid tuleb maksta ka tulu puudumisel.“

„Keskerakonna välja pakutud eelnõu eesmärgiks on parandada füüsilisest isikute ettevõtjate olukorda Eestis läbi avansiliste sotsiaalmaksete vähendamise ning samuti nähakse ette täiendav tulumaksuvabastus FIEdele omapüütud kalade realiseerimise eest kuni 2833 euro ulatuses aastas,“ selgitas Simson. „Sellega võrdsustatakse FIEdest rannakalurid põllumeeste ja erametsaomanikega.“

Ettepaneku poolt hääletas 50 ja vastu 43 Riigikogu liiget. Seega langes nimetatud eelnõu menetlusest välja.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Lihtne äritarkvara juhile

BudgetMatador on juhi töölaud ettevõtte rahaasjade haldamiseks. Rakendus optimeerib juhi ning raamatupidaja vahelist koostööd ning annab juhile mõeldud ülevaate ettevõtte finantsolukorrast.

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad