Uuring: astmeline tulumaks teeb õnnelikumaks

Maksusüsteemi progressiivsemaks muutmine teeb inimesed õnnelikumaks ning sellega võib kaasneda ka sotsiaalse heaolu ühtlustumine, näitas värske uuring.

Sageli räägitakse, et võrdse maksumääraga proportsionaalse maksusüsteemi puhul tunnevad inimesed end paremini kui progressiivse maksustamise korral, kus rikkamate inimeste jaoks kehtivad kõrgemad maksumäärad. Näiteks USA on viimastel aastakümnetel oma maksustruktuuri progressiivsust vähendanud ning Eestis kehtib järjekindlalt proportsionaalne maksusüsteem, vahendab Delfi Majandus.

Ajakirjas Pychological Science ilmuv uuring võrdles aga 54 riiki ning leidis, et maksumäärade ühtlustamisega võib kaasneda ka sotsiaalse heaolu ühtlustumine. Virginia ülikooli psühholoogi ja uuringu ühe autori Shigehiro Oishi sõnul on kodanikud seda õnnelikumad, mida progressiivsem on riigi maksupoliitika.

Teadlased analüüsisid Gallupi 2007. aasta üleilmse küsitluse, mis hõlmas 54 riiki ja ligi 60 000 inimest, andmete põhjal maksude progressiivsuse ja heaolu vahelist suhet.

Osale arutelus

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

PRYSMIAN GROUP BALTICS AS otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Prysmian Group Baltics AS

01. august 2018

Uudised

Tööriistad