Autor: Lemmi Kann • 1. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raamatupidajate lemmikud augustis: TOP 10

Vaata, millised olid need 10 artiklit, mis suve viimasel kuul kõige enam raamatupidaja.ee lugejate tähelepanu pälvisid.

1. Ettevõtjad: maksuamet on muutunud liiga jõuliseks

16. augustil kohtusid EVEA ja MTA juhtkonna esindajad, et arutada väikeettevõtjate poolt tõstatatud probleeme suhtlemisel maksuhalduriga ning maksu- ja tolliameti ettepanekuid ettevõtjate halduskoormuse vähendamiseks. EVEA poolt vahendatud ettevõtjate sõnum maksuametile oli, et maksuhaldur on muutunud liiga jõuliseks ja jäigaks oma otsustes.

2. Muutuv käibemaksuseadus - uued nõuded 

Rahandusministeerium on ette valmistanud eelnõu, millega plaanitakse muuta käibemaksuseadust. Sellega kaasnevaid muudatusi tutvustab Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise- ja õigusosakonna jurist Mart Kägu.

3. Lähetustega seotud majutuskulud vabanevad erisoodustusmaksust

Rahandusministeerium on ette valmistanud maksukorralduse seaduse muudatused, millega tahetakse lõpetada majutuskulude maksustamine erisoodustusmaksuga.

4. Riigikohus: maksude optimeerimine ei tähenda maksudest kõrvalehoidmist

Väiksema maksukohustusega võimaluse valimine ei tähenda üheselt maksudest kõrvalehoidmist. Just sellisele seisukohale asus Riigikohus oma hiljutise määrusega, mida vahendab Maksu- ja Tolliameti juriidilise osakonna peajurist Mare Ülenurm.

5. Vaid veerandil Eesti elanikest on olemas turvakapital  Swedbanki riskihindamise kalkulaatori tulemused näitavad, et enam kui pooltel vastanutest ületavad kohustused olemasolevaid varasid ning vähem kui veerand omab vähemalt kuue kuu jagu sissetulekute sääste, teatas Swedbank.

6. Juhtorgani liikme teenuse tasu pole alati maksustatav

Advokaadibüroo Glikman & Partnerid advokaat Siim mägi selgitas äriühingu poolt oma juhtorgani liikmele kuuluvale ettevõttele teenustasude maksmise maksuriske.

7. Kellel on koondamise korral eelisõigus?

Koondamise korral saavad teenistusse jäämise eelisõiguse kõik töötajad, kes tegutsevad teenistujate esindajatena, rõhutab Äripäeva käsiraamatute foorumis advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär.

8. Kuidas kindlustada laenamist?

Enne laenukindlustuse sõlmimist tasub võrrelda vähemalt kolme teenusepakkuja pakkumist ja uurida, milliste juhtumite korral kindlustusselts kindlustatu laenu tagasi ei maksa.

9. Kuidas keelata töötajal konkurendi heaks töötamine?

Oma ärihuvide kaitsmiseks võib tööandjal olla vajalik leppida töötajaga kokku, et töötaja hoidub töösuhte ajal või ka peale selle lõppu tööandjaga konkureerimast. Siiski peab taoline kokkulepe olema ranges vastavuses töölepingu seaduse normidega. Teemat valgustas advokaadibüroo LAWIN Lepik & Luhaäär vandeadvokaat Triinu Hiob.

10. Tasuta elektriautosid ei ole olemas - isegi poole hinnagaMajandusanalüütik Peeter Tammistu mõtiskles selle üle, kas ja mida me võidame CO2 kvoodi müügirahade eest soetatavate elektriautodega.

Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Raamatupidaja uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Mare TimianRaamatupidaja.ee juhtTel: 6670405
Külli ReinoRaamatupidaja.ee toimetajaTel: 6670405
Cätlin PuhkanRaamatupidaja.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700