Ettevõtjaid süüdistatakse konkurentsikuriteos

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses Tartu Maakohtusse kriminaalasja, milles AS Tartu Milli ning selle esindajaid süüdistatakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimises. Teise ettevõtte esindajat süüdistatakse dokumendi võltsimisega seotud kuritegudes, teatas riigiprokuratuur.

Süüdistuse kohaselt sõlmisid AS Tartu Mill juhtivtöötaja Uuno Lausing (40) ning samas valdkonnas tegutseva ettevõtte esindaja konkurentsi kahjustava kokkuleppe. Selle kohaselt oli poolte eesmärgiks saavutada olukord, mil hiljemalt 2007. aasta märtsi lõpuks on kokkuleppes osalenud ettevõte täielikult väljunud jahutootmise ärist ja andnud vastava tegevusala üle Tartu Mill AS-le. Samuti pidi ettevõte loovutama Tartu Mill AS-le veskiga seotud klientuuri ja hankijate andmed. Seega oli Tartu Mill AS-i eesmärk jagada jahu tootmise turg selliselt, et teine ettevõte lõpetaks Eestis kõrge kvaliteediga jahu tootmise ning väljuks turult, misjärel jääks Tartu Mill AS vastavale tootmisturule tegutsema üksi.

Nimetatud kokkuleppe sõlmimisega rikkusid süüdistatavad konkurentsiseaduse §-s 4 lg 1 p 2, 3 sätestatut, mille kohaselt on keelatud konkurentsi kahjustava eesmärgi või tagajärjega ettevõtjatevaheline kokkulepe ja kooskõlastatud tegevus, millega piiratakse tootmist ja jagatakse kaubaturg.

Samuti allkirjastas Tartu Milli esindaja Uuno Lausing kooskõlastatult Raini (40) ja Jüriga (32) fiktiivseid, tegelikkuses mitteeksisteerivat õigussuhteid ja toiminguid kajastavaid lepinguid, mille eesmärk oli Tartu Mill ASi konkurendi suhtes tsiviilkohtumenetluse raames rahalise nõude rahuldamine.

Tartu Mill ASi süüdistatakse juriidilise isiku juhatuse liikme poolt konkurentsi kahjustava kokkuleppe keelu rikkumises ehk karistusseadustiku § 400 lg 2 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Alates 27.02.2010.a on selline tegevus kvalifitseeritav KarS § 400 lg 4 järgi konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimisena, millega piiratakse tootmist ja jagatakse kaubaturgu.

Uuno Lausingut süüdistatakse juriidilise isiku juhatuse liikme poolt konkurentsi kahjustava kokkuleppe keelu rikkumises ehk karistusseadustiku § 400 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Alates 27.02.2010.a on selline tegevus kvalifitseeritav KarS § 400 lg 2 p 2, 3 järgi konkurentidevahelise kokkuleppe sõlmimisena, millega piiratakse tootmist ja jagatakse kaubaturgu. Samuti süüdistatakse teda dokumendi võltsimises, mille alusel on võimalik omandada õigusi ja vabaneda kohustustest ehk karistusseadustiku § 344 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises.

Tartu Milli teist esindajat süüdistatakse konkurentsi kahjustava kokkuleppe keelu rikkumisele vaimse kaasabi osutamises ehk karistusseadustiku § 400 lg 1,2 – KarS § 22 lg 3 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises.

Jüri süüdistatakse dokumendi võltsimises ja võltsitud dokumendi kasutamises ehk vastavalt karistusseadustiku § 344 lg 1 ja § 345 lg 1 järgi kvalifitseeritavate kuritegude toimepanemises.

Raini süüdistatakse dokumendi võltsimises ehk karistusseadustiku § 344 lg 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem

Ellrex digidoc on ettevõtte dokumentide haldus- ja arhiveerimise süsteem mis on eraldatud raamatupidamise programmist.

Valdkonna tööpakkumised

RICKMAN TRADE OÜ otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Rickman Trade OÜ

23. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

Uudised

Tööriistad