Pandipakendi käitlustasu langeb alates septembrist

Eesti Pandipakendi nõukogu otsustas alates septembrist langetada pandipakendi käitlustasu pakendiettevõtjatele keskmiselt 77 protsenti.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali sõnul kergendab pandipakendite kogumisega seotud kulude katteks kasutatava käitlustasu langus tootjatele ja importööridele seatud koormust. „Võttes arvesse tihedat konkurentsivõitlust turul võib eeldada, et nii mitmegi toote puhul võib antud hinnalangus kajastuda lõpphinnas tarbijale,“ märkis Raal.

Käitlustasu langetamine sai Raali sõnul võimalikuks tänu aasta alguses rahvusvahelisel materjaliturul valitsenud heale hinnatasemele, lisaks on Eesti Pandipakendil õnnestunud kulusid kärpida ning täiendavat efektiivsust saavutada.

Pandipakendi käitlustasu langetamine toimub sel aastal juba teist korda, viimati langesid käitlustasud jaanuaris.

Lisaks käitlustasu langetamisele otsustas Eesti Pandipakendi nõukogu lühendada kuue päeva võrra pandirahade väljamakseid jaemüüjatele, täiendavalt tõsteti erakorraliselt ühekordsekasutusega klaasi kogumise hüvitist.

Eestis on tagastusprotsent võrdväärne Euroopa edukamate taaskasutajatega ulatudes plastpakendi puhul 91%ni, klaaspudelitel 80%ni ja alumiiniumpurkidel 60%ni.

Eesti Pandipakendiga on liitunud 150 tootjat ja importööri ning 1350 tagastuskohta. Eesti Pandipakendi pakendiregistris on registreeritud üle 5000 tootepakendi.

2010. aastal kogus Eesti Pandipakend ja suunas taaskasutusse 114 miljonit plast- ja 16 miljonit klaaspudelit ning 76 miljonit plekkpurki - kokku 206 miljonit pandipakendit. Viimase 6 aastaga on kokku kogutud 1,1 miljardit ühekordsekasutusega joogipakendit.

Mis on mis

Eesti Pandipakend on 2005. aastal tootjate ja importööride ning kaupmeeste poolt Pakendiseaduse alusel loodud pakendi taaskasutusorganisatsioon, mille ülesandeks on hallata ja korraldada üle-eestiliselt tagatisrahaga koormatud pakendite kogumist, transporti, sorteerimist, loendamist ja taaskasutamist. Vastavalt pakendiseadusele hõlmab see vee, karastusjoogi, õlle ja lahja alkohoolse joogi plastmass-, klaas- ja metallpakendit.

Osale arutelus

  • Lemmi Kann

Toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Raamatupidajat sotsiaalmeedias

RSS
Palgakalkulaator
Maksuvabastus (kuu)
Maksuvabastus (aasta)

Toetajad:

Tarkvara

Parima juhtimisaruandluse ja automatiseeritud raamatupidamisega majandustarkvara Suno365

Columbus Eesti on toonud turule uue täisfunktsionaalse majandustarkvara Suno365. Tegu on pilvepõhise ja kuutasulise majandustarkvaraga (ERP) ettevõtetele, kes hindavad kaasaegseid lahendusi taskukohaste kuludega.

Paindlik NOOM pakub erilahendusi

Üks korralik majandustarkvara on kohaldatav Teie ettevõtte soovide ja vajadustega. Astro Balticsi loodud majandustarkvaraga NOOM saate kindlad olla, et tarkvara suudab kaasas käia kõikide erisoovidega, mis Teie ettevõtte arenedes võivad tekkida.

Valdkonna tööpakkumised

BALTIC CONNEXIONS OÜ otsib OSTUASSISTENT-RAAMATUPIDAJAT

Baltic Connexions OÜ

28. september 2018

TALOT otsib PEARAAMATUPIDAJAT

Talot AS

30. september 2018

RAMIRENT otsib oma AR osakonda SOOME GRUPI JUHTI

Ramirent Shared Services AS

02. oktoober 2018

Uudised

Tööriistad